Δραστηριότητες: Πώς το νήπιο παιδί σας θα «ζωντανέψει» τα διάσημα έργα του Van Gogh

Πώς θα γνωρίσουν, πρακτικά και δημιουργικά, τα παιδιά τα έργα του πιο γνωστού Ολλανδού ζωγράφου;

Δραστηριότητες: Πώς το νήπιο παιδί σας θα «ζωντανέψει» τα διάσημα έργα του Van Gogh
Bigstock

Ο Ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ είναι ευρέως γνωστός ως μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία της τέχνης. Τα έργα του αποπνέουν μια δυναμική λόγω των ζωηρών χρωμάτων και των τολμηρών πινελιών τους. Οι μετα-ιμπρεσιονιστικοί πίνακες του άνοιξαν το δρόμο για το «μοντερνιστικό κίνημα» στην τέχνη.

Δημιουργήστε την «Έναστρη Νύχτα» με δαχτυλομπογιές

Εκτός από τις εκατοντάδες χρωμοσελίδες που μπορείτε να βρείτε δωρεάν στο διαδίκτυο μπορείτε σε μια λευκή κόλλα χαρτί να ενθαρρύνετε το νήπιο παιδί σας να δημιουργήσει σχέδια σ’ ένα γαλάζιο φόντο ή να χρωματίσει με κίτρινο «έναστρα» σημεία φωτός.

Αυτά τα ακανόνιστα σχέδια μπορούν να κάνουν την ζωγραφική με τα δάχτυλα μια εξαιρετικά δημιουργική εμπειρία. Μπορείτε, αντί να χρησιμοποιείτε τα δάχτυλα σαν πινέλα και να ζωγραφίσετε απευθείας στο χαρτί, να αναμίξετε πρώτα τα χρώματα σε μια παλέτα!

Καλύψτε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ως παλέτα, πάνω στο οποίο μπορούν να ρίξουν μπλε μπογιά και μετά μικρές σταγόνες κίτρινου και λευκού.

Ενθαρρύνετε τους μικρούς καλλιτέχνες να ανακατεύουν τα χρώματα χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους. Στη συνέχεια, βοηθήστε τα να βάλουν προσεκτικά ένα κομμάτι χαρτί από πάνω. Όταν το σηκώσουν θα αποκαλύψουν ένα υπέροχο «έναστρο» δημιούργημα!

Αναδημιουργήστε τα «Ηλιοτρόπια» με φίλτρα καφέ

Θα χρειαστείτε μερικά φίλτρα καφέ , ένα ψαλίδι, χαρτόνια σε διάφορα χρώματα (μπλε, κίτρινο, γκρι, καφέ), ξυλάκια, κόλλα καθώς και μαρκαδόρους σε χρώματα όπως καφέ, κίτρινο και πράσινο.

Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε το φόντο κόβοντας ένα κομμάτι μπλε χαρτόνι και στη συνέχεια κολλώντας ένα κομμάτι κίτρινου στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, βοηθήστε τα παιδιά να κόψουν σχήματα που μοιάζουν με βάζο από το καφέ χαρτόνι. Ζητήστε τους να δημιουργήσουν λουλούδια χρωματίζοντας τα φίλτρα καφέ με τον κίτρινο μαρκαδόρο και μετά κόψτε τα παρέα σε οβάλ σχήματα. Τέλος, κολλήστε κάθε λουλούδι στο χαρτόνι που χρησιμοποιήσατε ως φόντο.

Να θυμάστε πως δεν χρειάζεται τα βήματα και τα χρώματα να ακολουθούν πιστά τον πίνακα. Αφήστε τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους και να φτιάξουν τις δικές τους «έναστρες νύχτες» και τα δικά τους «ηλιοτρόπια».

Πηγή: aussiechildcarenetwork.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved