6 μοναδικές δραστηριότητες στην Αττική που θα λατρέψουν τα παιδιά (και οι μεγάλοι!)

Η δημιουργία αναμνήσεων με τα παιδιά δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη -ή πιο διασκεδαστική- από ό,τι σε αυτές τις τοποθεσίες που κρύβουν εκπλήξεις και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Μαργαρίτα Νικολάου
6 μοναδικές δραστηριότητες στην Αττική που θα λατρέψουν τα παιδιά (και οι μεγάλοι!)

instagram / visiteleusis

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τον ήλιο-γιατί το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, και αν ονειρεύεστε μια οικογενειακή απόδραση, θα μας ευχαριστείτε για τις προτάσεις μας! Μοναδικές δραστηριότητες για να ζήσετε μια υπέροχη εμπειρία με όλη την οικογένεια. Ό,τι και αν κάνετε από τα παρακάτω θα σας μείνει αξέχαστο.

6 Kid-Friendly δραστηριότητες που θα ξετρελάνουν την οικογένειά σας

Ορίστε οι δικές μας προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις.

1. Τρενοποδηλατάδα

Τι είναι η τρενοποδηλατάδα; Ουσιαστικά πρόκειται για ποδηλασία επάνω σε ράγες τρένου με ειδικά διαμορφωμένα ποδήλατα. Απολαύστε με την οικογένειά σας μια υπέροχη και πρωτόγνωρη τρενοποδηλατάδα από τα Μέγαρα έως το βουνό της Κακιάς Σκάλας . Θα χαρείτε τη φύση, θα δείτε τη θάλασσα και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν.

2. Θαλάσσιο Kayak στο Σούνιο

Αν σα αρέσει η θάλασσα δεν έχετε παρά να κάνετε κανόε καγιάκ, κάτω από το Ναό του Ποσειδώνα. Θα ξεκινήσετε από την παραλία Σουνίου και θα κωπηλατήσετε κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας απολαμβάνοντας τα καταγάλανα νερά, τις επιβλητικές πλαγιές και τις κρυμμένες σπηλιές.

3. Πεζοπορία στην Πεντέλη

Έχετε ακούσει για τον «λήσταρχο Νταβέλη»; από εκεί πήρε και το όνομά του το Σπήλαιο Αμώμων, γνωστό και ως «Σπηλιά της Πεντέλης» ή «Σπηλιά του Νταβέλη». Η σπηλιά βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλαγιά του Πεντελικού όρους και αρκετοί είναι εκείνοι που το επισκέπτονται. Δίπλα από την είσοδο της σπηλιάς υπάρχει και ένα βυζαντινό εκκλησάκι που χρονολογείται περίπου από τον 12ο αιώνα.

4. Βόλτα στον Υμηττό

Γνωρίζατε την θρυλική Καλοπούλα; Τη Μονή Αστερίου; Αν όχι,τότε ίσως ήρθε η στιγμή να ανέβετε στον Υμηττό. Ένα καταπράσινο μέρος με πολλά αξιοθέατα, μονοπάτια και φυσικά το φαράγγι που χωρίζει σε δύο μέρη τον Υμηττό (Βόρειο Μεγάλο Υμηττό και στον νότιο Άνυδρο Υμηττό ή Ελάττωνα). Στην Καλοπούλα που αναφέραμε και στην αρχή θα βρείτε και το δημοτικό αναψυκτήριο, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε, να πιείτε έναν καφέ, έναν χυμό και να φάτε κεφτεδάκια, σαγανάκι και άλλα πολλά, σε αρκετά οικονομικές τιμές. Αν πάλι δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα; Κανένα πρόβλημα, ετοιμάστε τα όλα από το σπίτι και ξαποστάστε στα ξύλινα τραπεζάκια για πικ νικ που έχει ο χώρος εκεί.

Αν τα παιδιά σας αντέχουν το περπάτημα μπορείτε να φτάσετε μέχρι τη Μονή Αστερίου ή το θρυλικό Σπήλαιο του Λιονταριού.

https://www.instagram.com/p/BKtH1trBTrZ/

4. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Ραμνούντα

Ο αρχαίος οικισμός του Ραμνούντα είναι άγνωστος και γι' αυτό αξίζει να οργανώσετε μια βόλτα προς τα εκεί. Απέχει 60 χιλιόμετρα από την Αθήνα και μεταξύ άλλων εκεί θα δείτε το Ναό της Νεμέσεως, αγάλματα, γλυκό και την υπέροχη θέα στον Ευβοϊκό.
Το ωράριο λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου είναι 8:30- 15:30 καθημερινά πλην Τρίτης και η είσοδος στοιχίζει 4 ευρώ (μειωμένη είσοδος 2 ευρώ).

5. Athens Happy Train

Αν θέλετε να απολαύσετε μια συναρπαστική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και να δείτε τα μοναδικά αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, επιβιβαστείτε στο N1 Ιστορικό Μέσο Ξενάγησης το Athens Happy Train.Tο τρενάκι ξεκινά το ταξίδι του από την Πλατεία Συντάγματος, και ακολουθεί μια όμορφη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στις παλιές γειτονιές της πόλης, σε αρχαιολογικούς χώρους έως και το λόφο της Ακρόπολης. Διαρκεί περίπου 40 λεπτά και περνά από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα και μνημεία της πρωτεύουσας, όπως το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Ζάππειο Μέγαρο, τους Στήλους του Ολυμπίου Διός, το Μουσείο της Κυκλαδικής Τέχνης, το Πολεμικό Μουσείο, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, κ.α.

6. Πεζοπορία στον καταρράκτη Bαλανάρη

Κοντά στην Πεντέλη βρίσκεται ο καταρράκτης Βαλανάρη που πολλοί μπερδεύουν με τον καταρράκτη του ρέματος της Ραπεντώσας. Οι περισσότεροι κάτοικοι της Αττικής αγνοούσαν μέχρι πρότινος την ύπαρξή του αλλά και τη λιμνούλας που σχηματίζεται από τα νερά που πέφτουν με ορμή.

Εφοδιαστείτε με νερά και σάντουιτς και περάστε ένα όμορφο πρωινό εξερευνώντας την περιοχή πέριξ του καταρράκτη. Η πεζοπορία για τον καταρράκτη είναι μικρής διάρκειας, από όποιο δρόμο και αν πάμε, επομένως πράγματι αξίζει τον κόπο να αφήσει κανείς και να αφιερώσει ένα πρωινό για να δει κάτι σπάνιο στην Αττική.

https://www.instagram.com/p/BjU1c2EH7Ye/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved