Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

4 family-friendly πασχαλινές δραστηριότητες.

Μαργαρίτα Νικολάου
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια
Bigstock

Σίγουρα μετράτε αντίστροφα μέχρι τις πασχαλινές σας διακοπές και είναι μια καλή στιγμή να αρχίσετε να κάνετε τον προγραμματισμό σας. Θα μείνετε στο σπίτι ή θα ταξιδέψετε; Θα φτιάξετε γλυκά και συνταγές με τα παιδιά σας; Χειροτεχνίες; Θα διοργανώσετε το κυνήγι του πασχαλινού αυγού;

Εμείς για να σας βοηθήσουμε σας προτείνουμε 4 οικογενειακές δραστηριότητες που θα κρατήσουν τα παιδιά σας (και εσάς) απασχολημένα μέχρι να ταξιδέψετε στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού ή σε κάποιο ξενοδοχειακό κατάλυμα.

Παιδιά προσχολικής ηλικίας: Μουσικοκινητικό παιχνίδι για το Πάσχα (vid)

Ας αρχίσουμε

1. Φτιάξτε χειροτεχνίες

Ξεδιπλώστε το χειροτεχνικό σας ταλέντο και φτιάξτε όμορφες κατασκευές και χειροτεχνίες με τα παιδιά σας μέχρι να φύγετε ή μέχρι να έρθουν οι μέρες του Πάσχα. Για παράδειγμα μαζέψτε βότσαλα ή πέτρες και βάψτε τις με μαρκαδόρους ή νερομπογιές. Φτιάξτε πασχαλινά κολιέ και βραχιόλια με ζυμαρικά και κλωστή. Ετοιμάστε τις πασχαλινές κάρτες που θα συνοδέψουν τα δώρα που θα κάνετε σε γνωστούς οι φίλους.

https://www.instagram.com/reel/C38APrlu33U/

2. Φτιάξτε γλυκά και λιχουδιές

Οι πασχαλινές διακοπές είναι γεμάτες με συνταγές, γλυκά και παγωτά. Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο, από το να μαζευτείτε όλοι μαζί στην κουζίνα και να φτιάξετε καλούδια. Φορέστε τις ποδιές σας και φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια και μυρωδάτα τσουρέκια.

3. Milkshakes

Αν πάλι θέλετε πιο λαχταριστές συνταγές, ετοιμάστε milkshakes με σαντιγί. Δεν υπάρχει τίποτε πιο νόστιμο από ένα πεντανόστιμο ρόφημα που θυμίζει παγωτό. Δείτε εδώ μερικές kids-friendly συνταγές για milkshake που μπορείτε να φτιάξετε και να απολαύσετε όλοι μαζί.

https://www.instagram.com/reel/C4qJKZmrs6n/

4. Οικογενειακά παιχνίδια και μαραθώνιοι ταινιών

Καθώς οι μέρες θα περνούν, αφιερώστε χρόνο σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή σε κάποιο παζλ. Αν πάλι τα μικρά σας βαρεθούν; Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να ψήσετε ποπ κορν και να δείτε πασχαλινές ταινίες όλοι μαζί αγκαλιά στον καναπέ ή το κρεβάτι.

Ελπίζουμε να σας δώσαμε μερικές ιδέες για να μετρήσετε αντίστροφα μέχρι το Πάσχα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved