Ο ρόλος του λιναρόσπορου στη γονιμότητα

Οι σπόροι λιναριού είναι μια υπερτροφή για την ενίσχυση της απώλειας βάρους, την βελτίωση της γονιμότητας και της πέψης.

Ο ρόλος του λιναρόσπορου στη γονιμότητα
Bigstock

Μπορεί αυτοί οι σπόροι να είναι μικροσκοπικοί, αλλά έχουν τεράστιο αντίκτυπο! Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχουν μια γενναία δόση θρεπτικών συστατικών , συμπεριλαμβανομένων λιγνάνων, ισοφλαβονών, αντιοξειδωτικών, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, καθώς και φυτικών ινών. Με άλλα λόγια, θεωρούνται πηγή δύναμης!

Αν και δεν κατηγοριοποιούνται στα δημητριακά, η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά είναι πολύ καλύτερα από τα δημητριακά .

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Mediators of Inflammation, τα βακτήρια στο ανθρώπινο έντερο αλληλεπιδρούν με τις ενώσεις που υπάρχουν σε πολλά φυτικά τρόφιμα όπως και στον λιναρόσπορο και αυτό είναι πρακτικά πολυ ωφέλιμο τόσο για την βελτίωση των επιπέδων γονιμότητας όσο και για την απώλεια βάρους.

Γενικά οφέλη λιναρόσπορου

1. Πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων

Οι σπόροι λιναριού είναι κορυφαία πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων συνεπώς βοηθούν στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε φλεγμονής . Αυτοί οι σπόροι είναι εξαιρετικοί για άτομα με υπέρταση καθώς βοηθούν στη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης.

2. Βοηθά στην πέψη

Eίναι γεμάτοι με ίνες και λειτουργούν ως φυσικό καθαρτικό. Μπορούν να καταναλώνονται καθημερινά για καλή πέψη και καλύτερη κίνηση του εντέρου .

3. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά

Eίναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά όπως σύμπλεγμα βιταμινών Β, μαγνήσιο και μαγγάνιο. Ενισχύουν τη μείωση της χοληστερόλης .

4. Καλό για το σάκχαρο του αίματος

Είναι εξαιρετική αρωγή όσον αφορά στην αντίσταση στην ινσουλίνη και σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Οι λιγνάνες που υπάρχουν στους σπόρους πιθανώς να βοηθούν και στην πρόληψη του διαβήτη.

5. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Περιέχουν χαμηλή ποσότητα υδατανθράκων , και ως εκ τούτου είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν να αδυνατίσουν.

6. Ενισχύει τις πιθανότητες σύλληψης

Είναι γνωστό ότι βοηθούν τη γονιμότητα των γυναικών ενισχύοντας τις πιθανότητες σύλληψης. Αυτοί οι σπόροι υποστηρίζουν επίσης την «κανονική» ωορρηξία και την αποκατάσταση της ορμονικής ισορροπίας. Επιπλέον, προστατεύουν τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες από καρδιαγγειακά προβλήματα.

Golden Flax Seed Or Linseed In Bowl, Food Ingredients

Πώς να προσθέσετε τον λιναρόσπορο στη διατροφή σας

1. Ιδανικά να τρώγονται σε αλεσμένοι

Το ήπιο άλεσμα θα επιτρέψει την καλή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, διαφορετικά θα περάσουν απλώς από την πεπτική οδό.

2. Ανακατέψτε με πολύ νερό

3. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε σαλάτες ή smoothies

4. Ιδανικά δύο κουταλιές της σούπας για καθημερινή κατανάλωση

Οι έγκυοι που θηλάζουν πρέπει να συμβουλεύονται πάντα την/τον γιατρό τους.

Πηγή: healthshots.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved