Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε αν σας σβολιάσει η κουβερτούρα
- Σας σβόλιασε η κουβερτούρα; Τι μπορείτε να κάνετε
- Ρόφημα σοκολάτας με κουβερτούρα
H κουβερτούρα είναι το βασικό υλικό πολλών αγαπημένων γλυκών. Έχει πλούσια γεύση και βελούδινη υφή και μπορείτε να τη λιώσετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Στο εμπόριο θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε κουβερτούρες - κλασική, λευκή, γάλακτος, με κακάο, με στέβια ή χωρίς- για να φτιάξετε τα νόστιμα γλυκά σας.
φώτο: Unsplash /Sigmund
Τι κάνετε αν σας σβολιάσει η κουβερτούρα
Αν η κουβερτούρα που λιώσατε για να περιχύσετε το κέικ έκοψε και σβόλιασε, μη σπεύσετε να την πετάξετε.
Υπάρχει τρόπος να τη σώσετε:
- Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά και ρίξτε στη σοκολάτα λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας σταθερά. Σιγά σιγά η κουβερτούρα θα πάρει τη λεία μορφή του πρέπει.
- Για να μην κινδυνεύει να κόψει, φροντίστε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε να είναι τελείως στεγνό.
Ρόφημα σοκολάτας με κουβερτούρα
Τα ζεστά ροφήματα είναι ιδανικά τώρα το χειμώνα. Και τι καλύτερο να απολαύσετε με τα παιδιά μια ζεστή σοκολάτα.
Υλικά ( για 4-5 άτομα)
- 200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
- ¼ κ.κ. κανέλλα
- ¼ κ.κ. κάρδαμο
- ¼ κ.κ. σκόνη τζίντζερ
- 200 γραμμ. κουβερτούρα, 70% κακάο, τεμαχισμένη
- 500 ml φρέσκο γάλα
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα με τα μπαχαρικά. Τοποθετούμε την τεμαχισμένη σοκολάτα σε βαθύ μπολ, χύνουμε από πάνω την κρέμα με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα (μπορούμε να το διατηρήσουμε ως και 1 εβδομάδα στο ψυγείο). Για να φτιάξουμε το ρόφημα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα σοκολάτας. Αφήνουμε για 5 λεπτά, ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα ή ακόμη καλύτερα με το μίξερ χειρός και σερβίρουμε σε κούπες.