6 tips για να μην πάρετε κιλά το Πάσχα

Χρήσιμες διατροφικές συμβουλές για να απολαύσετε το φαγητό το Πάσχα χωρίς να δείτε το βάρος σας να αυξάνετε.

6 tips για να μην πάρετε κιλά το Πάσχα

.

Bigstock

Το Πάσχα πλησιάζει και όπως όλοι γνωρίζουμε, οι διατροφικοί πειρασμοί είναι πολλοί και παντού.

Δύσκολο να αντισταθείτε στο φαγητό, στα κάθε λογής γλυκίσματα ή στο αλκοόλ.

Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να διατηρήσετε κάποιο έλεγχο ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως όταν ανεβείτε μερικά από μέρες στη ζυγαριάσας.

pasxa.jpg

Ποιότητα όχι ποσότητα

Αγοράστε προϊόντα ποιοτικά ακόμα κι αν πρέπει να δαπανήσετε περισσότερα χρήματα. Για παράδειγμα, προτιμήστε μια μικρή ποσότητα σοκολάτας καλής ποιότητας με τουλάχιστον 70% ή υψηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο. Έχει αντιοξειδωτικά, είναι χαμηλότερη σε λιπαρά και ζάχαρη καθώς και σε θερμίδες!

Άσκηση

Δεν εννοούμε πώς πρέπει να πάρετε τα όρη και τα βουνά ή να κάνετε γυμναστική τις ημέρες του Πάσχα (εκτός αν το θέλετε). Ωστόσο, είναι καλό να περπατήσετε μετά το πασχαλινό τραπέζι (ειδικά αν είστε στην ύπαιθρο) αντί να μετακινήστε από καρέκλα σε καρέκλα κι από καναπέ σε καναπέ.

Πρωινό

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα καλό πρωινό. Προσθέστε λίγη πρωτεΐνη ώστε να σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα και να μην τσιμπολογάτε όλη την ώρα.

Νερό

Επειδή θα πιείτε σίγουρα αρκετό αλκοόλ αυτές τις ημέρες, φροντίστε να ενυδατώνεστε τακτικά. Η καλύτερη επιλογή φυσικά είναι το νερό και όχι οι χυμοί ή τα αναψυκτικά.

oikogeneia-pasxa.jpg

Σαλάτες

Γεμίστε το πιάτο σας με πράσινες σαλάτες και γενικά, σαλάτες εποχής καθώς είναι υγιεινές και θα μετριάσουν την όρεξή σας. Επιπλέον, είναι ο ιδανικός συνδυασμός για κάθε λογής κρέας.

Φρούτα

Ακόμα κι αν για 2-3 μέρες δεν φάγατε φρούτα, προσθέστε τα σταδιακά στη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με γιαούρτι και μέλι, αντισταθμίζοντας την επιθυμία για κάτι γλυκό και σοκολατένιο.

Ακόμα κι αν το παρακάνετε και φάτε αρκετά κι όχι μόνο την Κυριακή του Πάσχα δεν χρειάζεται να έχετε ενοχές. Μπορείτε από την επομένη να περιορίσετε τα γλυκά και σταδιακά να επιστρέψετε στις πρότερες διατροφικές συνήθειες.

Περιττό να αναφέρουμε ότι αποφεύγετε τη ζυγαριά αυτές τις ημέρες…

Καλό Πάσχα!

Με πληροφορίες από το inhousestudiofitness.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved