Αγοράκι βλέπει αγώνα με τον μπαμπά του και μιμείται τις αντιδράσεις του

Τα στιγμιότυπα έγιναν viral και υπάρχει λόγος. 

Τα παιδιά μιμούνται κινήσεις και συμπεριφορές πρώτα από όλα από τους γονείς. Τα αγόρια έχουν ως πρότυπο τον μπαμπά, τα κορίτσια τη μαμά και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει βίντεο στο διαδίκτυο με μωράκι να αντιγράφου τις κινήσεις τους.

Το ίδιο έκανε και το αγοράκι που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο. Ο μικρούλης βλέπει αγώνα ποδοσφαίρου μαζί με τον μπαμπά του και αντιγράφει τις κινήσεις που τόσες φορές έχει δει τον μπαμπά του να κάνει. Το πιο ξεκαρδιστικό σημείο; Εκεί που νομίζει ότι η ομάδα έβαλε γκολ και πανηγυρίζει, ενώ στην πραγματικότητα έχασε μία μοναδική ευκαιρία. Μόλις βλέπει τον μπαμπά του να απογοητεύεται, στιγμιαία αλλάζει και η δική του έκφραση. Απλά υπέροχος.

Μπαμπάς και γιος: Μία σχέση ουσιαστική

Η σχέση μπαμπά και γιου είναι όχι μόνο σημαντική, αλλά και ουσιαστική. Είναι ο άνθρωπος που θα διαμορφώσει και θα επηρεάσει το παιδί του όσο κανείς άλλος ενώ θα αποτελέσει το πιο ισχυρό πρότυπο.

Το διάστημα μέχρι και την ηλικία των 12 ετών, θεωρείται κομβικό.

  • Αν σπάσει το παιχνίδι, δεν πειράζει… θα το φτιάξει ο μπαμπάς μου.
  • Αν πέσω, θα με σηκώσει ο μπαμπάς μου.
  • Αν χρειαστώ βοήθεια, ο μπαμπάς μου θα είναι εκεί.

Κι αν οι μητέρες είναι πιο ευγενικές και ευαίσθητες, οι μπαμπάδες εμπνέουν εμπιστοσύνη και σιγουριά. Δημιουργούν την πεποίθηση ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Αποτελούν πρότυπο, πυλώνα δύναμης, είδωλο.

«Επομένως, ο γιος θα μιμείται πάντα με κάποιο τρόπο τον πατέρα του γιατί είναι ο ήρωάς του», αναφέρει η οικογενειακή σύμβουλος Amelia Prinn στο herway.net

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved