Tips για μαμάδες: Μπορεί να καταψυχθεί το ρυζόγαλο;

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε το ρυζόγαλο στην κατάψυξη θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα. 

Tips για μαμάδες: Μπορεί να καταψυχθεί το ρυζόγαλο;

Πόσο ασφαλές είναι να καταψύχεται το ρυζόγαλο;

Bigstock

Το ρυζόγαλο είναι ένα γλύκισμα που το απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά και το σερβίρουμε συνήθως με κανέλα.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν θέλουμε να φάμε όλη την ποσότητα; Μπορεί να καταψυχθεί;

Η απάντηση είναι ναι.

Πώς θα καταψύξετε το ρυζόγαλο

Αν έχετε ήδη ετοιμάσει ρυζόγαλο και θέλετε να το καταψύξετε, αφήστε το πρώτα να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.

Τοποθετείστε στη συνέχεια το ρυζόγαλο σε ένα δοχείο, κατάλληλο για κατάψυξη, αφήνοντας περίπου δύο δάχτυλα κενό πριν βάλετε το καπάκι.

Είναι σημαντικό να κλείνει καλά το μπολ προκειμένου να μην αλλάξει η υφή και η γεύση του.

Το ρυζόγαλο θα είναι ασφαλές για κατανάλωση για τρεις μήνες αφού το έχετε αποθηκεύσει σωστά στην κατάψυξη, ωστόσο φροντίστε να το απολαύσετε το συντομότερο δυνατό για να μην αλλοιωθεί η γεύση του.

rizogalo.jpg

Πώς να ξεπαγώσετε το ρυζόγαλο

Μπορείτε να ξεπαγώσετε το ρυζόγαλο με διάφορους τρόπους αλλά ο πλέον ενδεδειγμένος είναι τοποθετώντας το μπολ στη συντήρηση του ψυγείου όλο το βράδυ. Εάν δεν θέλετε να περιμένετε μια νύχτα, μπορείτε επίσης να το ξεπαγώσετε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια κατσαρόλα με νερό και σε χαμηλή φωτιά.

Αποφύγετε την απόψυξη του ρυζόγαλου σε θερμοκρασία δωματίου καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αλλοίωσης του γάλακτος.

Συνταγή για κλασικό ρυζόγαλο

Υλικά

• 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
• 1 κούπα τσαγιού νερό
• 4 κούπες γάλα πλήρες
• ½ κούπα ζάχαρη
• 2 κ.σ. κορν φλάουρ
• Βανίλια
• Κανέλα

Εκτέλεση

  • Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
  • Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
  • Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.

Με πληροφορίες από το fischerinstitute.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved