Υγιεινές και νόστιμες τροφές χαμηλού κόστους για παιδιά

Πώς θα κρατήσετε τα παιδιά σας ευχαριστημένα χωρίς να επιβαρύνετε τον προϋπολογισμό σας;

Υγιεινές και νόστιμες τροφές χαμηλού κόστους για παιδιά
Bigstock

Προσφέροντας γεύματα νόστιμα αλλά ταυτόχρονα γεμάτα με θρεπτική αξία στο μεσημεριανό, θα δημιουργήσετε μια υγιεινή σχέση με το φαγητό που θα διαρκέσει μια ζωή.

Ένας τρόπος να κρατήσετε τα παιδιά ικανοποιημένα με υγιεινά και χαμηλού κόστους τρόφιμα είναι να επικεντρωθείτε σε απλές, γευστικές επιλογές όπως:

Φρούτα και Λαχανικά

Φροντίστε να έχετε στο σπίτι μπανάνες, μήλα, πορτοκάλια, καρότα, αγγούρια και άλλα τέτοια φρούτα και λαχανικά, τα οποία μπορούν να προφερθούν ως finger food αλλά και να προστεθούν σε σάλτσες και σαλάτες.

Δημητριακά

Τα κλασικά δημητριακά αλλά και τα ολικής είναι επιλογές που παρέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες και βιταμίνες .

Πρωτεΐνες

Φιλέτο κοτόπουλου, χοιρινό και ψάρι είναι καλές πηγές πρωτεΐνης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά πιάτα όπως σούπες , τορτίγιες και σαλάτες.

Τυριά

Τα τυριά όπως η φέτα, το χαλούμι και η μοτσαρέλα μπορούν να προστεθούν σε σάντουιτς και σαλάτες για επιπλέον γεύση και πρωτεΐνη.

Ζυμαρικά και Ρύζι

Τα ζυμαρικά και το ρύζι είναι οικονομικές επιλογές που μπορούν να συνδυαστούν με λαχανικά και πρωτεΐνες για πλήρη γεύματα.

Τέλος, ενθαρρύνετε τα παιδιά να συμμετάσχουν στη διαδικασία του μαγειρέματος και αφήστε τα να επιλέγουν, για παράδειγμα, τα φρούτα τρόφιμα όταν ψωνίζετε καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να απολαύσουν το μεσημεριανό τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved