Τι να κάνετε αν το παιδί σας τραυματιστεί σε ατύχημα - Πρακτικές συμβουλές

Τα ατυχήματα και οι τραυματισμοί ειδικά των παιδιών είναι ένα συχνό φαινόμενο. Ενδεικτικά, μόνο στην Αμερική, περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι, η πλειοψηφία των οποίων είναι κάτω των 18 ετών, έχουν νοσηλευτεί λόγω κάποιου ατυχήματος, σύμφωνα με τo Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) .

Τι να κάνετε αν το παιδί σας τραυματιστεί σε ατύχημα - Πρακτικές συμβουλές

Tα παιδιά, είναι περισσότερο επιρρεπή σε ατυχήματα καθώς είναι δραστήρια, αθλούνται ή παρασύρονται από το παιχνίδι.

Αν λοιπόν βρεθείτε αντιμέτωποι με ατύχημα του παιδιού σας εκείνα που πρέπει να κάνετε είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής:

-Ζητήστε άμεσα βοήθεια
Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές αλλά θα εκπλαγείτε με το πόσο πολλοί άνθρωποι αργούν να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος.
-Καταγράψτε τα αίτια του ατυχήματος
Μπορεί πάνω στον πανικό σας να είναι το τελευταίο που θα σκεφτείτε να κάνετε, ωστόσο , θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο στην πορεία. Για παράδειγμα, αν το παιδί σας έχει τραυματιστεί από ένα ελαττωματικό παιχνίδι, συσκευή ή άλλο προϊόν, πάρτε όσες φωτογραφίες μπορείτε του προϊόντος, τον τραυματισμό όπου συνέβη το περιστατικό, και ούτω καθεξής. Το ίδιο ισχύει και με τα τροχαία ατυχήματα ή οποιαδήποτε άλλη αιτία τραυματισμού. Αν σας είναι εύκολο, καταγράψτε (ή κάντε μια εγγραφή ήχου) με όλα όσα συνέβησαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τραυματισμό. Αν είναι δυνατόν, πάρτε τα στοιχεία επικοινωνίας ορισμένων αυτοπτών μαρτύρων.
-Ζητήστε νομική συμβουλή
Οι τραυματισμοί – εξαρτάται πάντα από τη σοβαρότητα του ατυχήματος- μπορεί να αφήσουν τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά σημάδια που διαρκούν μια ζωή. Ίσως χρειαστείτε τη γνώμη ενός δικηγόρου για τον τρόπο που πρέπει να κινηθείτε , ειδικά αν δεν έχετε εσείς την ευθύνη για το ατύχημα.
-Αναζητήστε πρόσθετη βοήθεια
Τα παιδιά ξεπερνούν γρήγορα τους τραυματισμούς. Αλλά μερικές φορές, η ανάρρωση μπορεί να διαρκέσει πολύ χρόνο και να διαταράξει την καθημερινή ρουτίνα. Αν ένας τραυματισμός κρατήσει το παιδί σας μακριά από το σχολείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, επικοινωνήστε με το σχολείο και τους δασκάλους για να καταλήξετε σε ένα σχέδιο για τον τρόπο με τον οποίο το παιδί σας θα μπορεί να παρακολουθεί την παράδοση των μαθημάτων. Ανάλογα με το είδος και την έκταση των τραυματισμών του παιδιού σας, μπορεί να θέλετε να το ενθαρρύνετε να έχει επαφή με τους φίλους του, διά ζώσης ή μέσω υπολογιστή. Επίσης, μπορεί να χρειαστεί ψυχολογική υποστήριξη, ώστε να νοιώσει καλύτερα και να ξεπεράσει το συμβάν.

Πηγή:http://mrdad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved