Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο καρεκλάκι φαγητού

Πότε μπορεί το μωρό να καθίσει σε καρεκλάκι φαγητού και πώς να επιλέξετε το κατάλληλο.

Νίκη Παπανικολάου
Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο καρεκλάκι φαγητού
Bigstock

Το καρεκλάκι φαγητού προσφέρει αυτονομία στο μωρό καθώς μπορεί να τρώει και παράλληλα να απασχολεί τα χέρια του ή ακόμα και να παίζει.

Επίσης, επιτρέπει στο μωρό να συμμετέχει στα οικογενειακά γεύματα , κάτι που είναι σημαντικό για την κοινωνική του ανάπτυξη.

Πότε μπορεί να καθίσει το μωρό σε καρεκλάκι φαγητού;

Κάθε μωρό είναι διαφορετικό ωστόσο υπάρχουν κάποια αναπτυξιακά ορόσημα που «μαρτυρούν» την ικανότητα του παιδιού να καθίσει μόνο του στο παιδικό καρεκλάκι.

Σύμφωνα με το Parents, το μωρό θα πρέπει να μπορεί να στέκεται όρθιο χωρίς υποστήριξη και φυσικά να στηρίζει μόνο του το κεφάλι του.

Οι εταιρείες έχουν επίσης συνήθως μία σύσταση για την ηλικία χρήσης. Οι περισσότερες προτείνουν το καρεκλάκι φαγητού να χρησιμοποιείται μετά τον έκτο μήνα που έτσι και αλλιώς είναι μία ηλικία ορόσημο για την ανάπτυξη του βρέφους.

alati-diatrofi-paidiou.jpg

Κριτήρια για να επιλέξετε παιδικό καρεκλάκι

Πριν επιλέξετε το παιδικό καρεκλάκι, καλό είναι να λάβετε υπόψιν ορισμένα πράγματα, όπως τα ακόλουθα:

Καθαρισμός

Επιλέξτε καρεκλάκι με αποσπόμενα κομμάτια για να μπορείτε να τα πλένετε πιο εύκολα και χωρίς πολλές εσοχές στις οποίες εύκολα θα μπορούν να μείνουν ψίχουλα και υγρά.

Ανθεκτικότητα

Θα χρησιμοποιείτε το ίδιο καρεκλάκι για τουλάχιστον δύο χρόνια, επομένως βεβαιωθείτε ότι η κατασκευή είναι καλή και σταθερή.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας

Οι ιμάντες ασφαλείας θα πρέπει να είναι ανθεκτικοί και να εφαρμόζουν καλά στο σώμα του μωρού. Ένα καρεκλάκι φαγητού με ζώνη ασφαλείας πέντε σημείων είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Βεβαιωθείτε ότι η καρέκλα δεν έχει σημεία όπου μπορεί να πιαστούν τα δάχτυλα του μωρού.

sterees-trofes.jpg

Μέγεθος

Εάν ιδανικά θέλετε ένα καρεκλάκι φαγητού για μικρούς χώρους, μπορείτε να βρείτε ένα το οποίο κλείνει εύκολα και που θα μπορείτε να αποθηκεύετε όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Ρόδες

Τα καρεκλάκια φαγητού με ρόδες είναι μεν βολικά, αλλά αυξάνουν τον κίνδυνο για τραυματισμούς. Το πιο σημαντικό είναι οι τροχοί να ασφαλίζουν σταθερά στη θέση τους όταν ταΐζετε το παιδί για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.

Ευελιξία

Τα καρεκλάκια φαγητού με χαρακτηριστικά όπως αφαιρούμενο δίσκο και ρυθμιζόμενο ύψος καθίσματος ίσως να σας φανούν πιο βολικά στο μέλλον.

Με πληροφορίες από το parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved