Πώς να ανακουφίσετε ένα μωρό από τη δυσκοιλιότητα

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα και δεν ξέρετε πώς να το διαχειριστείτε; Δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στις γρήγορες συμβουλές μας. 

Πώς να ανακουφίσετε ένα μωρό από τη δυσκοιλιότητα
Bigstock

Ενώ η δυσκοιλιότητα είναι πιο διαδεδομένη κατά τη νηπιακή ηλικία, το 17-40% των παιδιών που δεν έχουν συχνές κενώσεις, αρχίζουν να εμφανίζουν δυσκοιλιότητα τον πρώτο χρόνο της ζωής τους.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η δυσκοιλιότητα μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες και επιπλέον, μπορεί να επιδεινώσει την υποκείμενη δυσκοιλιότητα.

Κατά τη βρεφική ηλικία, η δυσκοιλιότητα εμφανίζεται πιο συχνά μετά την εισαγωγή στερεών τροφών. Εάν το μωρό σας αντιμετωπίζει δυσκοιλιότητα, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές ώστε να το βοηθήσετε.

Δυσκοιλιότητα και μωρό - Πώς θα το ανακουφίσετε

Αν το μωρό σας είναι 6 μηνών ή μεγαλύτερο, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να σερβίρετε μικρές ποσότητες νερού.

  1. Σερβίρετε τροφές που βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας όπως φασόλια, μπρόκολο, φακές, κινόα και φρούτα όπως ροδάκινα, κεράσια, χουρμάδες, μούρα, βερίκοκα και δαμάσκηνα.
  2. Αντικαταστήστε τα ζυμαρικά και τα δημητριακά που καταναλώνει, με ζυμαρικά και δημητριακά ολικής άλεσης.
  3. Κάνετέ του συχνά ζεστά μπανάκια.
  4. Κάνετέ του μασάζ στην κοιλιακή χώρα.
  5. Ενισχύστε την δραστηριότητα. Βάλτε το μικρό σας να παίξει στο χαλάκι του ή να μπουσουλήσει.
  6. Πάντα να ακολουθείτε τις ακριβείς οδηγίες κατά την προετοιμασία της φόρμουλας γάλακτος. Μπορεί να βάζετε παραπάνω νερό ή λιγότερο.

Να θυμάστε:

Πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή των παραπάνω, θα πρέπει να μιλήσετε με τον παιδίατρο του μωρού σας και να τον ενημερώσετε για τη δυσκολία που έχει το μικρό σας στις κενώσεις του.

Θα πρέπει να γνωρίζει τι τρώει το μωρό σας, πόσες φορές λερώνει την πάνα του και αν άλλαξε κάτι στη διατροφή μου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved