Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού
Bigstock

Πιο νόστιμο σοκολατένιο spread δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά.

Κι όμως, υπάρχει μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας πραλίνα.

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα σοκολατένιο spread με άρωμα φουντούκι και φουλ στη σοκολάτα. Αποθηκεύστε το σε ένα βάζο και βάλτε το στις φέτες ψωμιού των παιδιών σας ή σε γλυκά.

Όπως και να το απολαύσετε, ένα είναι σίγουρο, ότι θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

πηγή: instagram/turkuazkitchen

https://www.instagram.com/p/CnhgGg1o2pa

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

  • 2 κούπες φουντούκια
  • 1/2 κούπα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 1/4 κούπας δάκρυα μαύρης σοκολάτας
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1/4 κούπας λάδι φουντουκιού ή φιστικιού
  • 1 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 κ.τ.γ. υγρή εσάνς φουντουκιού ή αμυγδάλου

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
  • Τοποθετήστε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε λαδόκολλα. Καβουρδίστε τα για 8-10 λεπτά.
  • Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν καλά.
  • Αν τα φουντούκια σας έχουν φλούδες, τρίψτε τα για λίγο σε μια στεγνή πετσέτα κουζίνας ώστε να φύγει.
  • Βάλτε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπλέντερ (μούλτι) και λιώστε τα για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να γίνονται κρέμα.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη, το κακάο, τα δάκρυα σοκολάτας και τα αρωματικά έλαια και συνεχίστε το μπελντάρισμα για 2-3 λεπτά.
  • Έπειτα αργά ρίξτε το λάδι φουντουκιού και συνεχίστε το ανακάτεμα για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα, όπως αυτή που φαίνεται στο βίντεο.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε μια καθαρή γυάλα και αφήστε το να παγώσει για 10 λεπτά στο ψυγείο.
  • Διατηρείται για 20-30 μέρες στο ψυγείο.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved