Μπισκότα με ταχίνι για τη Μεγάλη Εβδομάδα και όχι μόνο.
Είναι πεντανόστιμα και εθιστικά μιας και θα θέλετε να φάτε παραπάνω από ένα!
Το πιο ωραίο από όλα; Θα χρειαστείτε ένα μπολ για να τα φτιάξετε, 7 υλικά και περίπου 20 λεπτά.
Αυτά τα μπισκότα είναι νόστιμα, θρεπτικά, υγιεινά, νηστίσιμα και ιδανικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα.
πηγή: minimalistbaker.com
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 20'
Υλικά
- 1/2 κούπα ταχίνι
- 1/2 κούπα σιρόπι σφένδαμου
- 1 ¼ κούπα αλεύρι αμυγδάλου
- 3/4 κούπας άμυλο ταπιόκα (Tapioca Starch)
- 1/2 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
- 1/4 κούπα σουσάμι
Βήματα
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 176 C και στρώστε λαδόκολλα στο ταψί σας.
-
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ταχίνι με το σιρόπι.
-
Έπειτα προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το άμυλο ταπιόκα, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
-
Ανακατέψτε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι ή μια μαρίζ σιλικόνης.
-
Έπειτα, με ένα σκουπ παγωτού, πάρτε μπαλάκια, πλάστε τα με τα χέρια σας, βουτήξτε τα στο σουσάμι και έπειτα βάλτε τα μπισκότα στο ταψί.
-
Πιέστε ελαφρά την κάθε μπάλα και ψήστε για 12-15 λεπτά.
-
Αφήστε να κρυώσουν 5 λεπτά και απολαύστε τα.
-
Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για 4-5 μέρες ή στην κατάψυξη για περίπου ένα μήνα.