Εύκολη συνταγή για τσουρέκι με ελαιόλαδο χωρίς μίξερ

Θα μοσχομυρίσει το σπίτι πορτοκάλι.

Εύκολη συνταγή για τσουρέκι με ελαιόλαδο χωρίς μίξερ

Παραδοσιακή συνταγή για αφράτο, μυρωδάτο και μαλακό τσουρέκι για το Πάσχα χωρίς μίξερ και γαλακτομικά!

Υλικά

  • 12 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 440 γρ. νερό, χλιαρό
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. σταφίδες, μουσκεμένες σε γλυκό κρασί ή νερό και σουρωμένες
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1 κρόκο, για άλειμμα
  • σουσάμι, για διακόσμηση

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved