Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι: Η πιο εύκολη συνταγή!
Από τις δεκάδες συνταγές που κυκλοφορούν, σας δίνουμε την πιο απλή, γρήγορη και γευστική!
Η συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι ένα πιάτο παντός καιρού, αλλά ενδείκνυται για μεθαύριο, Καθαρά Δευτέρα.
Υλικά
1 χταπόδι
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
1 ξερό κρεμμύδι
2 κ. σούπας ελιές
ενα ποτηράκι κρασί
ξύδι βαλσάμικο
1 πακέτο ντοματοχυμό
4 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου μισή ώρα.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε το χταπόδι, το οποίο προηγουμένως έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και τα φύλλα δάφνης. Σβήνουμε με κρασί και με λίγο βαλσάμικο.
Ύστερα προσθέτουμε το ντοματοχυμό, τις ελιές και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να ρουφήξει τα υγρά.
Απλούστατο και γευστικό!