Donuts στο φούρνο, νόστιμα, λαχταριστά και πάνω από όλα υγιεινά!

Αυτά τα donuts φούρνου θα τα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Πρόκειται για μια ζύμη «σου» που δεν χρειάζεται «τηγάνι». Είναι κούφια εσωτερικά και όχι «ψωμένια»!

Κυριάκος Μελάς
Donuts στο φούρνο, νόστιμα, λαχταριστά και πάνω από όλα υγιεινά!

Αν είστε μαμά και ψάχνετε μια υγιεινή συνταγή donuts, αυτή είναι ό,τι χρειάζεστε.

Η ευχαρίστηση που νιώθουμε όταν τρώμε donuts στην πιο υγιεινή εκδοχή!

Super healthy!

Μερικά tips για να θυμάστε πριν ξεκινήσετε:

  • Μπορείτε να κρατήσετε την ζύμη και να την γεμίσετε με γιαούρτι,μαρμελάδα ακόμα και με σοκολατένια κρέμα αβοκάντο (αβοκάντο + λιωμένη σοκολάτα).
  • Μπορείτε να προσθέσετε κάποιο άρωμα,λικέρ ,μπαχαρικά ή βότανα για άρωμα και χρώμα (γλυκόριζα, κυνόδωρο, σαφράν κλπ.)
  • Κάντε αρκετά μικρά ή ένα μεγάλο για όλη την οικογένεια, γεμίστε ακόμα και με παγωτό και διακοσμήστε με σοκολάτα και πολλά φρούτα!

Υλικά
Για την ζύμη:
250 ml Νερό
125 γραμ. βούτυρο
220 γραμ. αλεύρι
4 αυγά και 1 ασπράδι
Λίγες σταγόνες λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την κρέμα:
250 ml γάλα
1 βανιλίνη
50 γραμ. ζάχαρη
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας corn flour
50 γραμ. σοκολάτα πραλίνα
κρέμα πραλίνα ή λιωμένη σοκολάτα (για την επικάλυψη)
Φιστίκι Αιγίνης(μπισκότα ή κάποιο άλλο ξηρό καρπό για διακόσμηση)

Εκτέλεση
Βράστε το νερό, το βούτυρο μαζί με το αλάτι και την ζάχαρη και ρίξτε όλο το αλεύρι. Ανακατέψτε με μια ξύλινη σπάτουλα ώστε να δημιουργηθεί μια ζύμη που ενιαία ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Αφήστε την εκτός φωτιάς να κρυώσει και στην συνέχεια προσθέστε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα με ένα σύρμα χειρός.
Γεμίστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίστε σε αντικολλητική επιφάνεια χοντρά δαχτυλίδια και ψήστε στους 200o C για 20 λεπτά.
Ετοιμάστε την κρέμα, βράζοντας το γάλα με την μισή ζάχαρη και την βανίλια. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη υπόλοιπη μισή ζάχαρη, τα αυγά και το corn flour.
Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα και ξαναβράστε το σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας και πάλι μέχρι να πήξει. Αποσύρετε από την φωτιά, προσθέστε την σοκολάτα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Τέλος παγώστε και γεμίστε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής την κρέμα στα donuts.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή προαιρετικά αλείψτε τα με σοκολάτα και διακοσμήστε με φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

Καλή Απόλαυση!

Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με
στο Kiriakos Melas, στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved