Banoffee: Συνταγή χωρίς βράσιμο κονσέρβας

Μια γρήγορη συνταγή Banoffee με εύκολη καραμέλα, χωρίς το πολύωρο βράσιμο της κονσέρβας-ζαχαρούχου γάλακτος.

Κυριάκος Μελάς
Banoffee: Συνταγή χωρίς βράσιμο κονσέρβας

Tips

  • Θυμηθείτε να λιώσετε την ζάχαρη για την καραμέλα σε μέτρια φωτιά, με προσοχή.Με το που λιώσει προσθέστε την κρέμα γάλακτος λίγη-λίγη ανακατεύοντας γρήγορα. Στην περίπτωση που δεν είναι ομογενοποιημένο το μείγμα συνεχίστε τον βρασμό μέχρι να λιώσουν τα κομμάτια της καραμέλας.
  • Μην ξεχάσετε, αφού κρυώσει η καραμέλα κόψτε την μπανάνα και στρώστε την στο μπισκότο περιχύνοντας την με την καραμέλα. Αποφεύγοντας έτσι, να μαυρίσει και να μαλακώσει έχοντας, πετύχει ένα τέλειο αποτέλεσμα.
  • Παγώστε και απολαύστε ένα δροσερό γλυκό!

Υλικά:
Για τη βάση
1 συσκευασία (225 γραμ) μπισκότα ολικής άλεσης ,τύπου πτι-μπερ
1 σοκολάτα (180 γραμ) πραλίνα φουντουκιού
Για την καραμέλα
100 γραμ ζάχαρη
250 γραμ κρέμα γάλακτος 35%
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 Μπανάνες
Για την επικάλυψη
250 γρ κρέμα γάλακτος 35% ,χτυπημένη σε Σαντιγί
30 γραμ κουβερτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Λιώστε την πραλίνα σε μπεν-μαρί ,θρυμματίστε τα μπισκότα, αναμείξτε τα και στρώστε τα σε μια ταρτιέρα.
Φτιάξτε την καραμέλα λιώνοντας την ζάχαρη σε ένα τηγάνι, στην συνέχεια ρίξτε λίγο λίγο την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέστε και το αλάτι και αφήστε την να κρυώσει σε ένα άλλο σκεύος.
Κόψτε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και στρώστε τις πάνω από την βάση του μπισκότου.
Περιχύστε με την κρύα καραμέλα και στρώστε την σαντιγί σε όλη την επιφάνεια.
Διακοσμήστε με τριμμένη κουβερτούρα!

Καλή σας απόλαυση!
Κυριάκος Μελάς

Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με
στο Kiriakos Melas , στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved