Συνταγή για λαχταριστό και μυρωδάτο ρυζόγαλο (vid)
Το ρυζόγαλο εκτός από εύκολο γλυκό της στιγμής, είναι και πολύ θρεπτικό. ‘Έχει το ρύζι και το γάλα, ενώ η κανέλα σε συνδυασμό με το εκχύλισμα βανίλιας, το απογειώνουν.
Τρώγετε ζεστό ή κρύο. Προσοχή μη σφίξει όμως πολύ. Προκειμένου να αποφύγετε κάτι τέτοιο, προσέξτε την ποσότητα ρυζιού που θα βάλετε. Θα πρέπει να είναι όση λέει η συνταγή (όχι περισσότερη ή λιγότερη).
Υλικά
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 1/3 φλιτζάνι γάλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο κρόκο αυγού
1 κουταλιά κρύο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρούτα της αρεσκείας σας ( προαιρετικά)