Γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι - Ένα σιροπιαστό γλυκάκι για όλες τις ώρες
Τραγανό, ελαφρύ και μυρωδάτο, το τέλειο γαλακτομπούρεκο!
#tsoulotip: 1. Δεν ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα, διότι η ζάχαρη θα κάτσει στον πάτο της κατσαρόλας και θα δημιουργήσει μία καραμέλα, η οποία θα βοηθήσει στο να μην καεί το γάλα. 2. Μπορούμε αν θέλουμε να αρωματίσουμε το σιρόπι με πορτοκάλι κάνοντας ακριβώς την ίδια διαδικασία.
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. κανταΐφι
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα:
- 800 ml γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 140 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 40 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
- 2 αυγά, medium
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σιρόπι:
- 250 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 200 ml νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Χυμό από μισό λεμόνι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com