Μια τρελή τρελή κοτούλα - Μεταμορφώστε το ρύζι σε έργο τέχνης
- Η διατροφική αξία του ρυζιού
- Πώς θα φτιάξετε την κοτούλα από ρύζι
Όλα τα παιδιά λατρεύουν το ρύζι. Αντί λοιπόν να το παρουσιάσετε απλά στο πιάτο τους, μπορείτε να το κάνετε να μοιάζει με μια ξεκαρδιστική κοτούλα.
Η διατροφική αξία του ρυζιού
Το ρυζάκι υπάρχει σε αρκετά από τα φαγητά που σερβίρουμε στα παιδιά. Υπάρχει στα γεμιστά, στο σπανακόρυζο, στο φακόρυζο, στο ρυζόγαλο, δίπλα από το κοκκινιστό, δίπλα από το ψητό τους κρέας και μέσα στις σούπες τους.
Το ρύζι - όσοι δεν το γνωρίζετε- ανήκει στην βάση πυραμίδα της διατροφής και θα το βρει κανείς μαζί με το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα δημητριακά πρωινού. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα παιδιά θα πρέπει να καταναλώνουν 6 με 11 μερίδες από αυτά σε κάθε κύριο γεύμα. Πόσο αντιστοιχεί σε ρύζι η μία μερίδα; Σε 1/2 κούπα βρασμένο ρύζι.
Το ρύζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Περιέχει σημαντικά ποσά από βιταμίνη Β1, Β2, Β3, Β5, Β6 και Β9. Επίσης περιέχει, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και φυσικά φυτικές ίνες.
Όπως μπορείτε να δείτε λοιπόν, το ρύζι έχει πολλά οφέλη και θα πρέπει να υπάρχει στο διατροφική πρόγραμμα των παιδιών. Για να μην το βαρεθούν όμως, μπορείτε να το σερβίρετε με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει το αγαπημένο, ακόμη και των πιο δύσκολων παιδιών. Παρακάτω θα δείτε πώς ένα ανάμεικτό ρύζι με λαχανικά και απλό σπυρωτό λευκό ρύζι, θα το κάνετε να μοιάζει με μια ξεκαρδιστική κοτούλα.
Πώς θα φτιάξετε την κοτούλα από ρύζι
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 7-8 κουταλιές της σούπας μαγειρεμένο ρύζι με λαχανικά
- 5 κουταλιές της σούπας μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι
- 4 τοματίνια
- κόκκινη πιπεριά για το λειρί
- 2 φέτες αγγούρι
- μοβ λάχανο για τα μάτια
- φύκι για σούσι, σε φύλλο (για τα φρύδια και το στόμα)
- 1 φέτα ψωμί του τοστ
Πώς θα το φτιάξετε:
Βήμα 1ο: Φτιάξτε το κορμί της κοτούλας σας με τα δύο διαφορετικά ρύζια, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.
Βήμα 2ο: Βάλτε τα χέρια της κότας τα τοματίνια, δίνοντας την αίσθηση ότι κρατάει 4 κόκκινα αβγουλάκια.
Βήμα 3ο: Κόψτε την κόκκινη πιπεριά σαν λειρί για το λαιμό και το λοφίο.
Βήμα 4ο: Κόψτε τη φέτα ψωμιού του τοστ σε δύο στρογγυλά κομμάτια (διαφορετικού μεγέθους), τοποθετήστε επάνω τις φέτες αγγούρι και το μοβ λάχανο (δείτε στην εικόνα πώς)
Βήμα 5ο: Τοποθετήστε 4 μικρές λωρίδες από το φύλλο φυκιού για φρύδια και στόμα. Αν θέλετε προεραιτικά μπορείτε να βάλετε μερικά φύλλα από σέλινο για επιπλέον διακόσμηση.
Θα δείτε ότι το μικρό σας θα εκπλαγεί από το ταλέντο στo food styling.
Foivi Geller
Facebook account
Instagram account