Καλαμπόκι: Τρόποι κατανάλωσης για τα παιδιά
Τα οφέλη, σε ποια ηλικία να το καταναλώσουν και δύο απίθανοι τρόποι σερβιρίσματος
Το καλαμπόκι (γνωστό στα ελληνικά και ως αραβόσιτο) είναι ένα γλυκό σιτηρό πλούσιο σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Επιπλέον, περιέχει πρωτεΐνη και πολλά μικροθρεπτικά συστατικά που μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στις διατροφικές απαιτήσεις του μωρού.
Μπορούν τα μωρά να καταναλώσουν το καλαμπόκι;
Το καλαμπόκι είναι ασφαλές για το μωρό σας. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συνιστά να συστήσετε το καλαμπόκι στο μωρό σας από την ηλικία των 6 μηνών και όταν αυτό αρχίσει να τρώει στερεές τροφές.
Μάθετε περισσότερα για το καλαμπόκι στη διατροφή του παιδιού εδώ
Τα οφέλη του καλαμποκιού στη διατροφή των παιδιών
Μερικά από τα οφέλη του καλαμποκιού:
- Βοηθά ένα παιδί να κερδίσει βάρος μιας και είναι πλούσιο σε θερμίδες. Περίπου 100 γραμμάρια καλαμποκιού περιέχουν 350 θερμίδες.
- Βοηθά στην ανάπτυξη. Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η θειαμίνη υποστηρίζει τα νεύρα και την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Η νιασίνη βελτιώνει το μεταβολισμό, ιδιαίτερα των σακχάρων, των πρωτεϊνών και των λιπαρών οξέων. και το φυλλικό οξύ βοηθά στην ανάπτυξη νέων κυττάρων.
- Βοηθά στη λειτουργία μυών και νεύρων μιας και περιέχει φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο.
Τρόποι να σερβίρετε το καλαμπόκι στα παιδιά
Η Foivi Geller προτείνει δύο τρόπους σερβιρίσματος που δεν θα αφήσουν κανένα παιδί ασυγκίνητο.
- Angry Birds
Η πρώτη πρόταση είναι να μεταμορφώσετε το καλαμπόκι σε ένα angry bird.
Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:
- Βρασμένο καλαμπόκι
- γαλοπούλα
- κίτρινο τυρί
- τυρί τσένταρ
- φύλλο φυκιού
Πώς θα το φτιάξετε:
Βήμα 1ο: Με το φύκι φτιάξτε ένα τριγωνικό σχήμα και γεμίστε το με το βρασμένο καλαμπόκι.
Βήμα 2ο: Χρησιμοποιώντας το φύκι που σας περίσσεψε φτιάξτε την ουρά και το τσουλούφι του angry bird.
Βήμα 3ο: Κόψτε όπως φαίνεται στη φωτογραφία το κίτρινο τυρί, το τυρί τσένταρ και τη γαλοπούλα. Φτιάξτε το στόμα, τα μάτια και τα φρύδια. Και σε αυτό το στάδιο θα χρειαστείτε λίγο φύκι για τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά.
- Λιονταράκι με ρύζι
Ένα λιοντάρι με ρύζι ίσως κάνει ακόμη και τον πιο δύσκολο picky eater να αδειάσει το πιάτο του. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:
- Βρασμένο καλαμπόκι
- Βρασμένο σπυρωτό ρύζι
- πορτοκαλί πιπεριά
- φακές (2 σπόρους)
- 1 μικρό λουκάνικο Φρανκφούρτης κομμένο σε λεπτές φέτες (για μουστάκια, φρύδια και στόμα)
Πώς θα το φτιάξετε:
Βήμα 1ο: Βάλτε το ρύζι στη μέση του πιάτου και προσπαθήστε να δώσετε σχήμα του προσώπου του λιονταριού, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.
Βήμα 2ο: Τοποθετήστε το βρασμένο καλαμπόκι με την ίδια διαδικασία. Κοιτάζοντάς το θα πρέπει θα θυμίζει χέτη λιονταριού.
Βήμα 3ο: Βάλτε τους σπόρους φακής για μάτια και την πορτοκαλί πιπεριά που θα κόψετε σε σχήμα που θα θυμίζει λιονταρίσια μύτη.
Βήμα 4ο: Τοποθετήστε τις αρκετά λεπτές φέτες λουκάνικου, δημιουργώντας φρύδια, μουστάκια και στόμα.
Το λιοντάρι σας είναι έτοιμο να το κατασπαράξει το μικρό σας.
Foivi Geller
Facebook account
Instagram account
πληροφορίες για οφέλη από το momjunction.com