Συνταγή για απολαυστική, ζεστή κρέμα σοκολάτας με τραγανό μπισκότο φυστικιού από τον Γιώργο Γεράρδο
Είμαι σίγουρος ότι έχετε καταλάβει πως είμαι φανατικός της σοκολάτας, με κάθε ευκαιρία άλλωστε σας παρουσιάζω σοκολατένιες συνταγές! Είμαι επίσης σίγουρος ότι και τα παιδιά όλου του κόσμου τρελαίνονται για σοκολάτα.
Με την ευκαιρία αυτή, σήμερα θα σας μαγειρέψω ένα λαχταριστό γλύκισμα με σοκολάτα για μικρούς και μεγάλους. Η κρέμα από μόνη της είναι ένα σχεδόν αθώο γλυκό καθώς φτιάχνεται με γάλα χαμηλών λιπαρών και δεν περιέχει ζάχαρη. Το μπισκότο βέβαια είναι μια άλλη ιστορία, άρα αν προσέχετε μπορείτε να μην το δώσετε στα παιδιά. Το καλό με αυτή τη κρέμα είναι ότι τρώγεται θαυμάσια ζεστή αλλά και κρύα. Το μπισκότο επίσης ταιριάζει θαυμάσια με παγωτό ή γιαούρτι. Πάντα φροντίζω να σας προτείνω εύκολες και γρήγορες συνταγές, έτσι λοιπόν με την βοήθεια του K-mix της Kenwood θα γλιτώσετε χρόνο που μπορείτε να τον περάσετε με τα παιδιά σας!
Υλικά
Για την κρέμα
450 γραμμάρια ημιαποβουτυρωμένο φρέσκο γάλα
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
15 γραμμάρια κορν φλάουρ
1 κουταλιά σούπας μέλι
Μια πρέζα αλάτι
Για το μπισκότο
100 γραμμάρια αλεύρι
90 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
80 γραμμάρια ψίχα φιστικιού Αιγίνης
50 γραμμάρια βούτυρο κρύο
Εκτέλεση
Για το μπισκότο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, με την ζυγαριά μετράμε τα υλικά μας
και τα τοποθετούμε στον κάδο του K-mix με τις λάμες.
Χτυπάμε για μισό λεπτό, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με υγρή άμμο. Το αδειάζουμε σε ένα ταψί, ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και το αφήνουμε να παγώσει.
Όση ώρα έχουμε το μπισκότο στον φούρνο μπορούμε να ασχοληθούμε με την κρέμα.
Βάζουμε το γάλα με το μέλι να ζεσταθεί και διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο ακόμα κρύο γάλα.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά σιγά το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Δουλεύουμε το μείγμα μας στη φωτιά μέχρι να πήξει. (προσωπικά χρησιμοποιώ το εξάρτημα με το σύρμα για το K-mix και δεν κουράζομαι καθόλου).
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια.
Αφήνουμε ένα δυο λεπτά και ξανά-ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
Η κρέμα μας είναι έτοιμη, την σερβίρουμε ζεστή σε μικρά ποτήρια ή μπολ και γαρνίρουμε με το τραγανό μπισκότο.
Καλή επιτυχία!