Δείτε πώς να φτιάξετε τραγανή πανσέτα στον φούρνο με γλυκοπατάτες. Ένα γιορτινό κυρίως πιάτο, ιδανικό είτε για το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι, είτε για ένα γιορτινό επίσημο γεύμα.
Υλικά
- 2 κιλά πανσέτα, κομμάτι (με λίπος, χωρίς δέρμα)
- 15-20 γρ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
- 200 γρ. σάλτσα BBQ
- 150 γρ. λευκό κρασί
- 300 γρ. νερό
Για τις γλυκοπατάτες
- 1.300 γρ. γλυκοπατάτες
- 1 κ.γ. πάπρικα, προαιρετικά
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα ρίγανης
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com