Φθινοπωρινό κέικ σοκολάτας με κάστανο χωρίς γλουτένη! Από την Κατερίνα Γεράρδου και τον μπαμπά της

Ένας από τους αγαπημένους μου καρπούς της εποχής είναι το κάστανο! Σε ποιόν άλλωστε δεν αρέσουν τα ψητά κάστανα από τον πλανόδιο πωλητή μια κρύα μέρα? Με τα λαχταριστά κάστανα μπορούμε να κάνουμε πολλές συνταγές αλμυρές και γλυκές.

Φθινοπωρινό κέικ σοκολάτας με κάστανο  χωρίς γλουτένη! Από την Κατερίνα Γεράρδου και τον μπαμπά της

Σήμερα θα σας προτείνω ένα υπέροχο κέικ σοκολάτας που αντί για αλεύρι περιέχει αυτό το καρπό. Είναι μια συνταγή αρκετά εύκολη, αρκεί να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τη συνταγή. Είμαι σίγουρος ότι μεγάλοι και μικροί θα ενθουσιαστούν. Επίσης αυτό το γλύκισμα είναι ιδανικό για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη. Μπορείτε να κάνετε τη συνταγή με φρέσκα κάστανα ή με έτοιμα βρασμένα για να γλιτώσετε λίγο χρόνο.

Υλικά

aaulika


250 γρ Σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ βούτυρο
250 γρ κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
200 ml γάλα
150 γρ ζάχαρη
4 αβγά
¼ κγ αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς, απλώνουμε λαδόκολλα και βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο.

aaladokola

Χαράζουμε και βράζουμε τα κάστανα σε νερό για 15 λεπτά. Όσο είναι ακόμα ζεστά τα καθαρίζουμε και τα βράζουμε για άλλα 5 λεπτά στο γάλα.

aakastanagala

Αλέθουμε τα κάστανα με το γάλα στο multi mayo της Kenwood, ώστε να γίνει ένας λείος πουρές.

aamoultikastana

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.

aaliomenisokolata

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη με το μίξερ K-mix της Kenwood για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.

amikserauga

Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών τον πουρέ κάστανο και τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν τα υλικά και απλώνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα.

aamikserkaterina

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Το κέικ θα έχει σταθεροποιηθεί αλλά ακόμα θα κουνιέται ελαφρά.

aamigma

Αφήνουμε να παγώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

aatelikokaterina

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved