Αφράτοι κουραμπιέδες, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Συνταγή για αφράτους κουραμπιέδες από τον Γιώργο Γεράρδο!

Αφράτοι κουραμπιέδες, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Υλικά
850 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο
250 γρ αμύγδαλο, ψημένο και χοντροκομμένο
150 γρ ζάχαρη άχνη
500 γρ βούτυρο γάλακτος
2 κρόκους
1 αβγό
1 βανίλια
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.ς. ανθόνερο
3 κ.ς. κονιάκ
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. Baking Soda
Ζάχαρη άχνη για κοσκίνισμα

Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε δυνατά τη ζάχαρη με το βούτυρο για δέκα λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

20141225 163555mikser

Προσθέτουμε τους κρόκους και το αβγό, ένα ένα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια, τη σόδα, το αλάτι, τα αμύγδαλα και το κονιάκ.

20141225 163230kourambies

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δέσει μια μαλακιά ζύμη.

20141225 163513βουτυροαχνη

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε και απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

20141225 163832αλευριο

Κοσκινίζουμε πάνω τους άφθονη άχνη ζάχαρη.

20141225 164350ατοιμοι 1

Καλή σας επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved