Μπισκότα βρώμης με βατόμουρα από τον Γιώργο Γεράρδο
Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί μια λαχταριστή και πανεύκολη συνταγή για μπισκότα με βρώμη και μαρμελάδα βατόμουρο.
Τα μπισκότα αυτά είναι από έξω τραγανά, μέσα μαλακά και η ελαφρά γλυκόξινη γεύση του βατόμουρου τα κάνει πεντανόστιμα. Επίσης είναι και αρκετά υγιεινά καθώς περιέχουν λίγη ζάχαρη και ελάχιστα λιπαρά.
Φτιάχνονται κυριολεκτικά σε ελάχιστα λεπτά με λίγα και οικονομικά υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας. Οι ποσότητες που σας δίνω μετριούνται σε κούπες και κουταλιές για περισσότερη ευκολία και εδώ μπορούν να μας βοηθήσουν τα παιδιά. Φυσικά μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλες γεύσεις, δηλαδή να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα κεράσι ή φράουλα.
Υλικά
1 κούπα νιφάδες βρώμης
½ κούπα αλεύρι
3 γεμάτες κουταλιές σούπας μαρμελάδα βατόμουρο
3 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. φυτικό λάδι
1 αβγό
1 κ.γ. Baking Powder
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και προσαρμόζουμε τους αναδευτήρες στο K-Mix της Kenwood.
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε το αυγό, προσθέτουμε το λάδι, τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε με το K-mix της Kenwood μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε τη βρώμη, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το Baking Powder και ανακατεύουμε πάλι για λίγο μέχρι να δέσει μια ωραία ζύμη.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και μοιράζουμε τη ζύμη σε μικρά 'πατημένα' μπαλάκια.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να παγώσουν και αφαιρούμε από το ταψί.
Καλή επιτυχία!