Μπουρεκάκια με λουκάνικο, λαχανικά και τυρί κρέμα από τον Γιώργο Γεράρδο
Καλώς ή κακώς στην Ελλάδα αγαπάμε οτιδήποτε τηγανιτό. Πατάτες, κεφτεδάκια, κολοκυθάκια και τυροπιτάκια, όλα περνάνε από το τηγάνι. Φυσικά δεν είναι μια σωστή διατροφική συνήθεια και καλό είναι να τα καταναλώνουμε με μέτρο.
Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί ένα πολύ ιδιαίτερο μεζεδάκι και ορεκτικό. Μπουρεκάκια από φύλλο κρούστας γεμιστά με ένα λαχταριστό μείγμα από λουκάνικο, διάφορα λαχανικά και τυρί κρέμα. Είναι μια αρκετά εύκολη συνταγή αν και σχετικά χρονοβόρα και για αυτό σας προτείνω να φτιάξετε διπλή ή τριπλή δόση και να τη διατηρήσετε στη κατάψυξη μέχρι 2 μήνες. Έτσι, ανά πάσα στιγμή θα μπορείτε να τα ετοιμάσετε κατευθείαν στο τηγάνι και θα είναι έτοιμα σε λίγα μόνο λεπτά.
Υλικά
½ πακέτο φύλλο κρούστας
250γρ λουκάνικο της αρεσκείας σας
2 καρότα
1 ξερό κρεμμύδι
1 στικ σέλερι
2 σκελίδες σκόρδο
2κς παρθένο ελαιόλαδο
150γρ τυρί κρέμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι και σουσάμι για το σερβίρισμα
Τρόπος παρασκευής
Προσαρμόζουμε το δίσκο τριψίματος στη κουζινομηχανή MultiPro της Kenwood και τρίβουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλερι.
Σοτάρουμε τα λαχανικά σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ προσαρμόζουμε στη κουζινομηχανή τις λάμες κοπής και πολτοποιούμε το λουκάνικο με το σκόρδο.
Προσθέτουμε το μείγμα στα λαχανικά και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
Αφήνουμε το μείγμα να παγώσει, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση και κρατάμε τα μισά στο ψυγείο ή τη κατάψυξη για κάποια άλλη συνταγή.
Τοποθετούμε από μια κουταλιά της σούπας γέμιση σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε όπως στις φωτογραφίες. Βρέχουμε την άκρη για να κολλήσει και να μην ανοίξει στο τηγάνισμα.
Ζεσταίνουμε αρκετό αραβοσιτέλαιο σε ένα κατσαρόλι ή φριτέζα και τηγανίζουμε τα μπουρεκάκια για 6-7 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα καστανόχρυσο χρώμα.
Τα αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για 1-2 λεπτά ώστε να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρουμε με λίγο μέλι και σουσάμι.
Καλή επιτυχία!