Μπουρεκάκια με λουκάνικο, λαχανικά και τυρί κρέμα από τον Γιώργο Γεράρδο

Καλώς ή κακώς στην Ελλάδα αγαπάμε οτιδήποτε τηγανιτό. Πατάτες, κεφτεδάκια, κολοκυθάκια και τυροπιτάκια, όλα περνάνε από το τηγάνι. Φυσικά δεν είναι μια σωστή διατροφική συνήθεια και καλό είναι να τα καταναλώνουμε με μέτρο.

Μπουρεκάκια με λουκάνικο, λαχανικά και τυρί κρέμα από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί ένα πολύ ιδιαίτερο μεζεδάκι και ορεκτικό. Μπουρεκάκια από φύλλο κρούστας γεμιστά με ένα λαχταριστό μείγμα από λουκάνικο, διάφορα λαχανικά και τυρί κρέμα. Είναι μια αρκετά εύκολη συνταγή αν και σχετικά χρονοβόρα και για αυτό σας προτείνω να φτιάξετε διπλή ή τριπλή δόση και να τη διατηρήσετε στη κατάψυξη μέχρι 2 μήνες. Έτσι, ανά πάσα στιγμή θα μπορείτε να τα ετοιμάσετε κατευθείαν στο τηγάνι και θα είναι έτοιμα σε λίγα μόνο λεπτά.

Υλικά
½ πακέτο φύλλο κρούστας
250γρ λουκάνικο της αρεσκείας σας
2 καρότα
1 ξερό κρεμμύδι
1 στικ σέλερι
2 σκελίδες σκόρδο
2κς παρθένο ελαιόλαδο
150γρ τυρί κρέμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι και σουσάμι για το σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής

Προσαρμόζουμε το δίσκο τριψίματος στη κουζινομηχανή MultiPro της Kenwood και τρίβουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλερι.

boureki1


Σοτάρουμε τα λαχανικά σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ προσαρμόζουμε στη κουζινομηχανή τις λάμες κοπής και πολτοποιούμε το λουκάνικο με το σκόρδο.

boureki2

Προσθέτουμε το μείγμα στα λαχανικά και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά.

boureki3


Αφήνουμε το μείγμα να παγώσει, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.

boureki4


Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση και κρατάμε τα μισά στο ψυγείο ή τη κατάψυξη για κάποια άλλη συνταγή.
Τοποθετούμε από μια κουταλιά της σούπας γέμιση σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε όπως στις φωτογραφίες. Βρέχουμε την άκρη για να κολλήσει και να μην ανοίξει στο τηγάνισμα.

boureki5
boureki6


Ζεσταίνουμε αρκετό αραβοσιτέλαιο σε ένα κατσαρόλι ή φριτέζα και τηγανίζουμε τα μπουρεκάκια για 6-7 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα καστανόχρυσο χρώμα.

boureki7


Τα αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για 1-2 λεπτά ώστε να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρουμε με λίγο μέλι και σουσάμι.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved