Ξέρω ότι αυτή τη συνταγή τη λατρεύετε!
#BackToSchool αντίστροφη μέτρηση και για ακόμη μια φορά θα σας προτείνω τα κρουασανάκια της μαμάς μου 🤍🤍🤍
Η πιο δημοφιλής συνταγή για σχολικό κολατσιό (και όχι μόνο). Όσοι την φτιάχνετε κάθε φορά μου στέλνετε μηνύματα αγάπης. Γι' αυτό και σήμερα την αναρτώ ξανά για να την δουν οι νεότερες μαμάδες της παρέας μας.
Είναι εύκολα, νόστιμα και πεντανόστιμα και είναι μία από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές των παιδιών μου, των φίλων και των συμμαθητών τους. Η καταπληκτική της ζύμη, γίνεται και λουκανικοπιτάκια.
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
Mamatsita
#TaSxolikaMou
Προετοιμασία: 15'
Eκτέλεση: 20'
Υλικά
- 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κρόκο αυγού
Βήματα
-
Σ’ ένα βαθύ μπολ βάζετε όλα τα υλικά (εκτός του κρόκου) και ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι (τόσο, ώστε να φτιάξετε ένα μαλακό κι εύπλαστο ζυμαράκι).
-
Το σκεπάζετε και το αφήνετε για μισή ώρα περίπου σε θερμό περιβάλλον, έτσι ώστε να φουσκώσει.
-
Κατόπιν χωρίζετε τη ζύμη σε 3 μπαλάκια. Ανοίγετε κάθε μπαλάκι με πλάστη και χαράζετε 8 κομμάτια (όπως την πίτσα).
-
Τοποθετείτε την γέμιση στο φαρδύ μέρος, κλείνετε από τα πλάγια για να μη χυθεί η γέμιση και τυλίγετε.
-
Τ’ αλείφετε με τον κρόκο του αυγού και ψήνετε σε λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι τα κρουασανάκια σας να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.