Εύκολο κέικ με φρούτα εποχής που θα ενθουσιάσει τα παιδιά.
Τα κέικ μπανάνας, ή banana bread όπως ίσως να τα έχεις ακούσει ή διαβάσει να λέγονται, είναι αγαπημένα κέικ των παιδιών. Έχω φτιάξει διάφορες βερσιόν όπως αυτό εδώ το πολύ πολύ αγαπημένο με μούσλι ή αυτό με νιφάδες σοκολάτας.
Η σημερινή συνταγή συνδυάζει την μπανάνα με τις φράουλες που τώρα βρίσκονται στην εποχή τους κι είναι ζουμερές, γλυκές και τόσο νόστιμες.
Πολύ εύκολη συνταγή για την οποία δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μίξερ καθώς μπορείς να ανακατέψεις όλα τα υλικά με ένα πιρούνι ή έναν αβγοδάρτη.
Απλά υλικά και μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσω τις μπανάνες που έχουν αρχίσει ήδη να μαυρίζουν στην φρουτιέρα.
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
Mamatsita
Προετοιμασία: 15'
Eκτέλεση: 50'
Υλικά
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 ώριμες μπανάνες
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 3/4 κούπας (210 γρ.) γιαούρτι
- 1/4 γάλα (60 ml)
- 1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια
- 2 κούπες (300 γρ.) φαρίνα
- 1/2 κούπα (110 γρ.) καστανή ζάχαρη
- μια πρέζα τριμμένη κανέλα
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένες φράουλες + μερικές έξτρα κομμένες στη μέση
Βήματα
-
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα δύο αυγά και στη συνέχεια με το εργαλείο του πουρέ λιώνω τις μπανάνες.
-
Προσθέτω στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι, το γάλα και την βανίλια κι ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. ΠΡΟΣΟΧΗ: το βούτυρο δεν θα πρέπει να είναι ζεστό.
-
Στη συνέχεια προσθέτω στο μπολ όλα τα στερεά υλικά, φαρίνα, καστανή ζάχαρη και κανέλα και ανακατεύω πολύ πολύ καλά μέχρι να έχω έναν λείο παχύρευστο χυλό.
-
Πασπαλίζω τις ψιλοκομμένες φράουλες με 2 κ.γλ. αλεύρι και τις προσθέτω στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Σημείωση: πασπαλίζω με αλεύρι για να σκορπιστούν οι φράουλες σε όλο το μείγμα και όχι μόνο στη βάση της φόρμας.
-
Βουτυρώνω κι αλευρώνω καλά μια φόρμα 10 x 22. Τοποθετώ εκεί το μείγμα και στολίζω την επιφάνεια του με 3-4 φράουλες κομμένες στη μέση.
-
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 50 – 60 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. ΠΡΟΣΟΧΗ: μετά τα 40 λεπτά σκεπάζω το κέικ με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο.