Κέικ στο τετράγωνο ταψί.
Θυμάμαι την πρώτη φορά (πολλά χρόνια πίσω) που η γιαγιά Άννα μας έφερε κέικ.
Ήταν τετράγωνο και πασπαλισμένο με μπόλικο σουσάμι. Και ήταν υπέροχο.
Κι αυτός είναι ο λόγος που στο σπίτι μας υπάρχουν και εκείνες οι φορές που το κέικ γίνεται τετράγωνο και πασπαλίζεται με σουσάμι.
Δείτε τη συνταγή μου παρακάτω και φτιάξτε τη και εσείς.
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
Mamatsita
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 20'
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 200 γρ. λιωμένο βούτυρο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 κ. γλ. υγρή βανίλια
- 2 κούπες φαρίνα (κοσκινισμένη)
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Βήματα
-
Λιώνω το βούτυρο και το αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
-
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
-
Προσθέτω στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο ενώ ταυτόχρονα συνεχίζω το ανακάτεμα με το μίξερ.
-
Μόλις το βούτυρο ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα, σταματώ το μίξερ και προσθέτω το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και το γιαούρτι και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
-
Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα , προσθέτω την υγρή βανίλια, την κοσκινισμένη φαρίνα και το αλάτι και χτυπάω ξανά με το μίξερ.
-
Γεμίζω το ταψί, πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 1 περίπου ώρα και μέχρι βυθίζοντας ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
-
Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνω για 10 περίπου λεπτά στο ταψί και ύστερα το βγάζω και το αφήνω να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.