Πανεύκολα πιτάκια που μπορείτε να απολαύσετε με ό,τι θέλετε.
Τα flatbreads στα Ελληνικά μεταφράζονται ως πλακέ ψωμί. Εγώ λέω να τα ονομάσω πιτούλες και μάλιστα πανεύκολες.
Για να ετοιμαστούν χρειάζονται μόλις 3 βασικά υλικά. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, γιαούρτι και ελαιόλαδο.
Στο μείγμα των συγκεκριμένων πρόσθεσα και μερικά μυρωδικά. Θυμάρι, ρίγανη αλλά και σκόνη σκόρδου έδωσαν έξτρα γεύση σε αυτές τις πιτούλες, που ψήνονται μέσα σε μόλις 4 λεπτά. Ούτε καν 5!
Πανεύκολη συνταγή που την ετοιμάζεις όταν έχεις ξεμείνει από έτοιμες πίτες ή ακόμα όταν έχεις ξεμείνει από ψωμί και το να πας μέχρι τον φούρνο φαντάζει κάπως δύσκολο.
Κι αν θέλεις, μετατρέπονται πανεύκολα σε γλυκιά νοστιμιά αφαιρώντας από την ζύμη τα μυρωδικά και προσθέτοντας τους στο σερβίρισμα μέλι και κανέλα.
Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τη συνταγή.
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με ♥️
Mamatsita
Προετοιμασία: 3'
Eκτέλεση: 5'
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 180 γρ. γιαούρτι
- 60 ml ελαιόλαδο
προαιρετικά υλικά:
- 1/2 κ σ θυμάρι
- 1/2 κ σ ρίγανη
- 1/4 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
- αλάτι – πιπέρι
Βήματα
-
Στον κάδο της κουζινομηχανής με το εξάρτημα του γάντζου, ρίχνω τη φαρίνα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
-
Προσθέτω και τα μυρωδικά, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνω το μείγμα στην μεσαία ταχύτητα για 5-7 λεπτά.
-
Η ζύμη θα πρέπει να αφαιρείται εύκολα από τα τοιχώματα του κάδου και να είναι μαλακιά.
-
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζω και την αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ωρίτσα τουλάχιστον.
-
Στη συνέχεια τη μεταφέρω σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο και την κόβω σε 6 ίσα μέρη. Με την βοήθεια του πλάστη ανοίγω κάθε μέρος σε λεπτή πιτούλα.
-
Ζεσταίνω πάρα πολύ καλά ένα αντικολλητικό σκεύος (τηγάνι ή σχαροτήγανο) και ψήνω εκεί τις πιτούλες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά .