Καλοκαιρινή συνταγή: Κοκκινιστά φιλέτα κοτόπουλου με κάππαρη

Το κοκκινιστό κοτόπουλο είναι μια κλασσική αγαπημένη συνταγή.

Mamatsita
Καλοκαιρινή συνταγή: Κοκκινιστά φιλέτα κοτόπουλου με κάππαρη

Θέλει όμως το χρόνο του. Σε μέρες καλοκαιρινές που προτιμώ να ξοδεύω περισσότερο χρόνο για μπάνιο και λιγότερο χρόνο στην κουζίνα, μερικά φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας ετοιμάζονται πολύ πιο γρήγορα.

Έτσι μέσα σε 30 λεπτά, ταΐζω την οικογένεια και δεν έχω γκρίνιες ούτε από αυτούς αλλά ούτε κι από εμένα πως φύγαμε νωρίτερα από τη θάλασσα .

Ένα ελαφρύ, νόστιμο , καλοκαιρινό πιάτο που είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει.

Κι η ευκολία του είναι τέτοια που το μαγείρεψα στο μικρό φορητό μάτι κουζίνας που έχω στην αυλή.

Δοκίμασε το.

Υλικά

2 συσκευασίες φιλέτα στήθος κοτόπουλου

για τη σάλτσα

3 – 4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3-4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
αλάτι – πιπέρι
1 κ. σ. πέστο βασιλικό (προαιρετικό)
1/2 κούπα χλιαρό νερό
2 κ. γλ. κάππαρη

kotopoulo kokkinisto me kappari1

Διάβασε πώς γίνονται τα κοκκινιστά φιλέτα στήθος κοτόπουλου

  • Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα.
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω εκεί τα ψιλέτα για 5 περίπου λεπτά, απ’ όλες τις μεριές μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Στη συνέχεια τα μεταφέρω σε πιατέλα.
  • Στο ίδιο σκεύος, προσθέτω λίγο ακόμα ελαιόλαδο (αν χρειάζεται) και σοτάρω εκεί το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει και γυαλίσει προσθέτω τον πελτέ ντομάτας.
  • Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα και ύστερα προσθέτω τις τριμμένες στον τρίφτη ντομάτες.
  • Προσθέτω το πιπέρι, το πέστο βασιλικό και το χλιαρό νερό κι ανακατεύω απαλά να διαλυθεί το πέστο στην σάλτσα.
  • Μεταφέρω τα φιλέτα στο σκεύος και πάλι, σκεπάζω και σιγοβράζω το φαγάκι μου για 20 -25 περίπου λεπτά μέχρι τα φιλέτα να μαγειρευτούν και η σάλτσα να δέσει.
  • Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, προσθέτω την κάπαρη και δοκιμάζω το αλάτι. Αν χρειάζεται συμπληρώνω αλάτι.

Σημειώσεις :

Προσοχή με το αλάτι καθώς τα φιλέτα έχουν αλατιστεί στο πρώτο βήμα της συνταγής και καθώς και το πέστο βασιλικό περιέχει αλάτι, αλλά και η κάππαρη έχει την αλμύρα της.
Το πέστο βασιλικό είναι προαιρετικό υλικό σε αυτή τη συνταγή. Όμως δίνει ακόμα περισσότερη καλοκαιρινή γεύση στο φαγητό.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved