Τραγανές πιτούλες με ντοματίνια και φρέσκα μυρωδικά (vid)

'Ενα πανεύκολο, καλοκαιρινό σνακ.

Mamatsita
Τραγανές πιτούλες με ντοματίνια και φρέσκα μυρωδικά (vid)

Απόλαυσε ακόμα έναν εύκολο, γρήγορο και νόστιμο τρόπο για τα ντοματίνια. Πιτούλες ψητές με ντοματίνια και φρέσκα μυρωδικά.

Υλικά

για τις πίτες

6 μικρές πίτες για σουβλάκι
3 κ. σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι – πιπέρι

για τα ντοματίνια

200 γρ. ντοματίνια
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 κ. σ. βαλσαμικό ξύδι
αλάτι – πιπέρι
1 κ. σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Δείτε πώς γίνονται οι ψημένες πιτούλες με ντοματίνια



Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ελαιόλαδο με το λιωμένο σκόρδο και το αλατοπίπερο.
Αλείφω με αυτό το μείγμα τις πιτούλες και από τις δύο μεριές και τις ψήνω σε ένα σχαροτήγανο (ή σε αντικολλητικό τηγάνι) το οποίο έχω ζεστάνει αρκετά καλά, για 2-3 λεπτά.
Στο μεταξύ κόβω τα ντοματίνια στη μέση τα βάζω σε μπολ και τους προσθέτω το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι, το αλατοπίπερω και τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά.
Ανακατεύω απαλά και μόλις οι πίτες είναι έτοιμες τις τοποθετώ στην πιατέλα που σερβίρω και τους προσθέτω από πάνω τα ντοματίνια.

Tip:
Χρησιμοποιώ πλατύφυλλο βασιλικό. Έχει περισσότερη γεύση και άρωμα.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved