Λαχταριστοί κεφτέδες για παιδιά από ρεβιθοφασόλι τυλιχτοί σε τορτίγια
- Συνταγή για κεφτέδες από ρεβιθοφασόλι
- Πώς θα τους φτιαξετε
Αυτοί οι κεφτέδες από ρεβιθοφασόλι είναι νόστιμοι και σούπερ υγιεινοί.
Με την πρώτη ματιά ξέρω τι σκέφτηκες. Η αλήθεια όμως είναι, πως δεν είναι αυτό που νομίζεις. Είναι κεφτέδες από ρεβιθοφασόλι και νηστίσιμοι οι οποίοι
συνδυάζουν τα διατροφικά οφέλη και των δύο οσπρίων.
Τύλιξέ τους σε τορτίγια ολικής άλεσης, συνόδευσέ τους με μια πανεύκολη σος από ελαιόλαδο, μουστάρδα & λεμόνι και θα έχεις μια υπέροχη, θρεπτική, υγιεινή και νηστίσιμη - vegan - λιχουδιά.
Υλικά
- 250 γρ Ρεβιθοφασόλι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 150 γρ αλεύρι γοχ
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
- 1 κ γλ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ γλ κουρκουμά
Για την σος
- 30 ml ελαιόλαδο
- 2 κ σ μουστάρδα
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
1ο βήμα
Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα ρεβιθοφασόλια στο νερό και την επόμενη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
2ο βήμα
Βάζουμε τα ρεβιθοφασόλια και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο blender και πολτοποιούμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθούν.
3ο βήμα
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
4ο βήμα
Πλάθουμε κεφτεδάκια και είτε τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ή τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά στον αέρα στους 170 βαθμούς.
5ο βήμα
Τα σερβίρουμε τυλιγμένα σε τορτίγια ολικής άλεσης με μαρούλι και τα συνοδεύουμε με τη σος.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Με αγάπη
Mamatsita