Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο - Μια φθινοπωρινή συνταγή που πρέπει να φτιάξεις μέσα στο ΣΚ

Mamatsita

Με τα τελευταία κολοκύθια της σεζόν και το πρώτο αυγολέμονο της σεζόν, ε ναι, θα το πω!

Καλώς ήρθες Φθινόπωρο λοιπόν με κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο 😊

Τις μεγάλες ζέστες τις έχουμε αφήσει πια πίσω μας (τι πράγμα ήταν κι αυτό φέτος), οι πρώτες ψυχρούλες έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Τις περίμενα πώς και πώς γιατί να σου πω κάτι; Έχω καταλάβει πως όσο μεγαλώνω, τόσο δεν είμαι φαν του καλοκαιριού έτσι όπως αυτό εξελίσσεται στην χώρα μας. Προτιμώ τα … «η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 – 32 βαθμούς» από τα «η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 37-40». Για αυτό και μου είχαν λείψει αυτές οι δροσούλες που κάνει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες.
Και μου είχε λείψει και το … αυγολέμονο! Έτσι μετά από τόσο μα τόσο πολύ καιρό που δρόσισε και ευτυχώς έριξε και κανα δυο βροχούλες (ευελπιστώ σε περισσότερες), βρήκα ευκαιρία να φτιάξω το πρώτο φαγάκι αυγολέμονο της σεζόν.

Οι καλύτερες back to school συνταγές της Mamatsita είναι αυτές

Με κάτι υπέροχα κολοκύθια που βρήκα στη λαϊκή. Που, επίσης λόγω σεζόν, είναι στα τελευταία τους. Οπότε, να η ευκαιρία!

Φρόντισα έτσι ώστε να περισσέψει γέμιση για να πλάσω και μερικά γιουβαρλάκια (έτσι κι αλλιώς η γέμιση που κάνω είναι η ίδια με τα υλικά που χρησιμοποιώ για γιουβαρλάκια), γιατί στο σπίτι υπάρχει ένα μέλος της οικογένειας που δεν τρελαίνεται για κολοκύθια αυγολέμονο χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τρελαίνεται και για γιουβαρλάκια.

Υλικά:

  • 4 μεγάλα κολοκύθια κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 750 ml ζεστό νερό.

για τη γέμιση

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο

για το αυγολέμονο

  • 1 αυγό
  • χυμό από 1 λεμόνι

Ψητό κοτόπουλο κατσαρόλας με μηλίτη - Θα το λατρέψετε

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάζω τη γέμιση. Βάζω τον κιμά, τρίβω το κρεμμύδι από την χοντρή πλευρά του τρίφτη και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα της γέμισης. Ζυμώνω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρώ προσεκτικά τη σάρκα από τα κολοκύθια .
  3. Γεμίζω με ένα κουταλάκι προσεκτικά τα κολοκύθια και πλάθω σε γιουβαρλάκια την γέμιση που περίσσεψε.
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω εκεί τις πατάτες, ίσα να γυαλίσουν.
  5. Προσθέτω την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το ζεστό νερό.
  6. Τοποθετώ τα κολοκύθια και τα γιουβαρλάκια, χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα κολοκύθια. Ίσως χρειαστεί να προστεθεί έξτρα νερό. Αν συμβεί αυτό, προσθέτω πάντα ζεστό για να μην κόψω την βράση του φαγητού.
  1. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, σβήνω τη φωτιά κι ετοιμάζω στα γρήγορα το αυγολέμονο.
  2. Χτυπάω με το μίξερ σ’ ένα μπολ το αυγό για 1 λεπτό. Προσθέτω στο χυμό λεμονιού 2- 3 κουταλιές από το ζουμάκι του φαγητού, ανακατεύω ελαφρά μ’ ένα πιρούνι και προσθέτω αυτό το μείγμα στο χτυπημένο αυγό, ανακατεύοντας για λίγο ακόμη.
  3. Περιχύνω το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακατεύω πολύ απαλά και προσεκτικά.
  4. Σερβίρω με έξτρα ψιλοκομμένο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
MamaTsita

Back to school συνταγή: Muffins με βρώμη και καρότα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved