Ψητό κοτόπουλο κατσαρόλας με μηλίτη - Θα το λατρέψετε

Mamatsita
Ψητό κοτόπουλο κατσαρόλας με μηλίτη - Θα το λατρέψετε
Bigstock

Κοτόπουλο με μηλίτη στην κατσαρόλα - Μια γρήγορη συνταγή για ψητό κοτόπουλο

Η συνταγή έκανε θραύση από την πρώτη στιγμή που την δημοσίευσα στο Instagram και αποφάσισα να τη μοιραστώ και εδώ μαζί σας.

Θα φάτε ένα κοτοπουλάκι τόσο νόστιμο που δεν θα το πιστεύετε. Και είναι και πανεύκολο.

Κοτόπουλο ψητό της κατσαρόλας με μηλίτη

Για να το φτιάξετε χρειάζεστε μόνο κοτόπουλο (μισό ή ολόκληρο) μερικά μυρωδικά και μηλίτη. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα υλικά παρακάτω.

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με ♥️ Mamatsita

https://www.instagram.com/reel/Cz_YpYTSg8c/

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

  • Μισό κοτόπουλο
  • 2 μπουκάλια μηλίτη
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κ γλ κάρυ
  • 1 κ γλ σκόνη σκόρδου
  • 1 κ γλ ρίγανη ή θυμάρι
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο

Βήματα

  • Ζεστάνετε σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι το λάδι (μισό από το 1/4 που υπάρχει στα υλικά).
  • Βάλτε τα μπαχαρικά αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, κάρυ και ανακατέψτε μέχρι να αρωματιστεί το ελαιόλαδο.
  • Ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας το κοτόπουλο για να φύγει η υγρασία που έχει.
  • Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρετε και από τις 2 πλευρές για να πάρει χρώμα.
  • Στη συνέχεια προσθέστε ρίγανη ή θυμάρι, το μηλίτη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Μαγειρέψτε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και χυλώσει η σάλτσα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved