Τούρτα λεμόνι
Την Κυριακή του Πάσχα μαζευτήκαμε όλοι, οικογένεια και φίλοι και έστρωσα το τραπέζι μου κάτω από τα μόλις μιας εβδομάδας καταπράσινα πλατανάκια της αυλής μου. Το τραπέζι μας γεμάτο με όλα τα κλασσικά Πασχαλινά. Αρνάκι στη σούβλα, κοκορέτσι, κόκκινα αυγά, μεζεδάκια, σαλάτες κλπ κλπ.
Όλα πεντανόστιμα και λαχταριστά!
Την παράσταση όμως πραγματικά έκλεψε το επιδόρπιο, εξάλλου πάντα δεν την κλέβει; Και δεν ήταν μόνο ένα.
Σε ένα μεγάλο, γιορτινό τραπέζι σαν το Πασχαλινό, το γλυκό δεν μπορεί να είναι μόνο ένα.
Από την μεριά μου λοιπόν, είχα ετοιμάσει ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά. Πανακότα με φράουλες
Η αδελφή μου Βίκυ, κατέφθασε με αγαπημένο Brownie με φράουλες και η καλή μας γειτόνισσα και φίλη Kλειώ, με την Τούρτα Λεμόνι.
Τούρτα λεμόνι
Ήταν υπέροχη η τούρτα λεμόνι! Και μετά το φαγοπότι κρέατος ήταν ακριβώς ότι έπρεπε για να αλλάξουμε γεύση!
Φυσικά και την επόμενη μέρα ζήτησα τη συνταγή από την Κλειώ.
Ιδού λοιπόν!
Υλικά
1 συσκευασία ζελέ λεμόνι
1 ποτήρι ζεστό νερό
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτί γάλα εβαπορέ light (στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα)
1 κούπα ζάχαρη
20 σαβουαγιάρ
2 κούπες γάλα
1 σφηνάκι κονιάκ
2 παστέλια αμυγδάλου χοντροκοπανισμένα για το πασπάλισμα
τούρτα λεμόνι
Δες πως γίνεται η Tούρτα Λεμόνι!
Διαλύουμε το ζελέ λεμόνι στο ζεστό νερό. Μόλις γίνει χλιαρό προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το γάλα μέχρι να πήξει και προσθέτουμε εναλλάξ, χτυπώντας, τη ζάχαρη και το ζελέ.
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο γάλα και το κονιάκ (όχι να μουλιάσουν) και τα στρώνουμε σε φόρμα που ανοίγει με αποσπώμενο πάτο.
Στρώνουμε πάνω από τα σαβουαγιάρ την κρέμα και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.
Μόλις η τούρτα παγώσει και σταθεροποιηθεί η κρέμα πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το παστέλι αμυγδάλου.
τούρτα λεμόνι
Με αγάπη
Mamatsita & Κλειώ
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook
Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το You Tube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.