Κολατσιό για το σχολείο: Μάφινς με σπανάκι, κασέρι και μπέικον
Κι αυτή την εβδομάδα, επιστρέφω με μια βίντεο συνταγή για σχολικό κολατσιό.
Τα μάφινς με σπανάκι, κασέρι και μπέικον είναι πανεύκολα. Η διαδικασία όλη γίνεται σε ένα μόνο βαθύ μπολ (εντάξει, πρέπει να σοτάρεις και το μπέικον οπότε έχει κι ένα τηγάνι) και είναι πανεύκολη!
Η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τα λαχανικά και τα τυριά που έχεις στο ψυγείο σου. Για παράδειγμα αν δεν έχεις σπανάκι, μπορείς να τρίψεις κολοκυθάκια (ευκαιρία να ρίξεις μια ματιά και σε αυτά εδώ τα μάφινς) ή καρότο. Από τυριά μπορείς να χρησιμοποιήσεις φέτα ή γκούντα, ή γραβιέρα. Εκτός από το σχολείο, είναι ιδανικά και για παιδικό πάρτι ή για εκείνα τα πρωινά ή απογεύματα που έρχονται φίλοι των παιδιών σου στο σπίτι για παιχνίδι.
Υλικά
6 φέτες μπέικον
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
2 αυγά
1 κούπα φρέσκο γάλα
1 φλ κρέμα γάλακτος
1 κ γλ αλάτι
1 κ γλ ζάχαρη
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 φακ baking powder
300 γρ. baby σπανάκι
1 κ γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
250 γρ κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση:
Σοτάρω το ψιλοκομμένο μπέικον για ένα με δύο λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και στη συνέχεια το αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ βάζω το λιωμένο βούτυρο και τ’ αυγά και ανακατεύω καλά.
Στη συνέχεια προσθέτω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και την ζάχαρη κι ανακατεύω ξανά.
Ρίχνω το αλεύρι με το baking powder κι ανακατεύω. Το μείγμα γίνεται χυλός.
Προσθέτω το σπανάκι, το μπέικον, το κασέρι και το μοσχοκάρυδο κι ανακατεύω.
Μ’ ένα κουτάλι γεμίζω τις χάρτινες θήκες για μάφινς και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
Mamatsita