Μυρωδάτο κέικ λεμόνι - Εύκολο και γρήγορο (vid)
Το κέικ λεμόνι είναι από τα αγαπημένα μας.
Με τις λεμονιές φορτωμένες τους καρπούς τους τέτοια εποχή, σκέφτηκα να φτιάξω ένα από τα αγαπημένα μας, μυρωδάτα, πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα κέικ. Κέικ λεμόνι.
Η συνταγή αυτή ανήκει στις δημοφιλείς συνταγές για κέικ σ’ αυτό το blog για αυτό και αποφάσισα να την γυρίσω και σε video.
Υλικά
2 αυγά
1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
3/4 κούπας ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
200 γρ γιαούρτι
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
3 κ. γλ. baking powder κοσκινισμένο
για το γλάσο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κ. σ. γάλα
1&1/2 κ.σ. χυμό λεμόνι
Δες πώς γίνεται το κέικ λεμόνι
- Ξεκινώ κοσκινίζοντας το αλεύρι και το baking powder.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός τα αυγά με την ζάχαρη.
- Προσθέτω στο μείγμα το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το γιαούρτι.
- Ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα αυτό το μείγμα.
- Προσθέτω στο μείγμα τμηματικά το αλεύρι με το baking και ανακατεύω απαλά με την σπάτουλα.
- Μεταφέρω το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
Δες πώς γίνεται το γλάσο
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτω όλα τα υλικά του γλάσου και ανακατεύω καλά.
Σημείωση:
- Αλλάζεις την πυκνότητα του γλάσου, από πιο ελαφρύ σε πιο πυκνό και το ανάποδο, αυξομειώνοντας την ποσότητα του γάλατος.
- Αν θέλεις ακόμα μεγαλύτερη γεύση λεμονιού στο γλάσο, τότε αύξησε την ποσότητα του χυμού.3. Για ακόμα περισσότερη πλούσια γεύση, μπορείς να αντικαταστήσεις το γάλα με κρέμα γάλακτος.
Mega Mamatsita Tipάκι:
Αν δεν έχεις αρκετό χρόνο για να κοσκινίσεις το αλεύρι «παραδοσιακά», τότε βάλε σε ένα βαθύ μπολ την ποσότητα του αλευριού που θα χρειαστείς και ανακάτεψε το για 1 περίπου λεπτό με τον αυγοδάρτη.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
Mamatsita