Αφράτη και ζουμερή μακαρονόπιτα με φύλλo κρούστας (pics)
Σούπερ αφράτη, σούπερ νόστιμη μακαρονόπιτα!
Η αδελφή μου φημίζεται στο οικογενειακό μας περιβάλλον για τις πίτες της! Αλλά μακαρονόπιτα; Αυτή, δεν την είχα δοκιμάσει.
Μας την έφτιαξε μία μέρα πριν φύγουμε. Και φυσικά, μας άρεσε!
Και φυσικά, όταν φύγαμε πήρα την συνταγή.
Υλικά
Για να την φτιάξεις κι εσύ θα χρειαστείς.
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
250 γρ πέννες
200 γρ ανθότυρο
200 γρ φέτα
250 γρ κασέρι τριμμένο
150 γρ ζαμπόν
πιπέρι φρεσκοτριμμένο|
μοσχοκάρυδο τριμμένοΔείτε την εκτέλεση της συνταγής στη gallery πιου ακολουθεί.
75 γρ βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
1 ½ κούπα γάλα
2 κ γλ baking powder
σουσάμι (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Βράζεις τις πέννες για μόλις 5-7 λεπτά. Τα ζυμαρικά θα πρέπει να είναι αρκετά al dente, καθώς θα ακολουθήσει και το ψήσιμο στο φούρνο.
Βουτυρώνεις το σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις και στρώνεις στη βάση του 2 φύλλα διπλωμένα στη μέση και 2 φύλλα απλωμένα κανονικά, με τις άκρες τους να εξέχουν από το σκεύος.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
Mamatsita