Κοκκινιστό κοτόπουλο με στριφτό μακαρονάκι και τυριά στο φούρνο (vid)
Το κοκκινιστό κοτόπουλο μακαρονάδα είναι μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές.
Μου θυμίζει οικογένεια και Κυριακάτικα τραπέζια.
Να το αλλάξουμε λίγο;
Ετοιμάζω σε λιγότερο χρόνο μια σάλτσα με μπουκίτσες κοτόπουλο από ότι να μαγείρευα ολόκληρο το κοτόπουλο, βράζω al dente το στριφτό ολικής αλέσεως και βάζω κοτόπουλο και ζυμαρικά στα φούρνο με μπόλικα τυριά που λιώνουν και δημιουργούν μια υπέροχη κρούστα.
Ένα φαγάκι που απολαμβάνετε και τις καθημερινές αλλά και στο Κυριακάτικο τραπέζι. Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτή τη συνταγή.
Είμαι σίγουρη πως θα αρέσει και σε εσένα αλλά και στα παιδιά σου!
Κι αν το κάνεις μην ξεχάσεις να μου στείλεις σε μήνυμα, φωτογραφία στο facebook ή στο instagram για να την δεις να δημοσιεύεται.
Υλικά
500 γρ στριφτό ολικής αλέσεως
1 στήθος κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
500 γρ. τριμμένη ντομάτα
αλάτι – πιπέρι
1/4 κ.γλ κανέλα
1/4 κ. γλ. ζάχαρη
250 ml ζεστό νερό
φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
200 γρ. τριμμένα τυριά
(κασέρι, γραβιέρα, ένταμ)
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Παρακολούθησε όλο το βίντεο της συνταγής και εδώ,στο κανάλι μου στο YouTube
1.Κόβω σε μικρές μπουκίτσες το κοτόπουλο. Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό σκεύος με ελαιόλαδο και σοτάρω εκεί το κοτόπουλο,για 5 περίπου λεπτά, από όλες τις μεριές μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Στη συνέχεια το αφαιρώ από το σκεύος.
Δεν πειράζει αν δεν έχει ψηθεί μέχρι μέσα. Το μαγείρεμα του συνεχίζεται έτσι κι αλλιώς στον φούρνο.
2. Σοτάρω στο σκεύος το κρεμμύδι που έχω ψιλοκόψει, μέχρι να γυαλίσει.
Αν χρειάζεται προσθέτω λίγο ακόμα ελαιόλαδο για να σοτάρω το κρεμμύδι.
3. Στη συνέχεια προσθέτω στο σκεύος και πάλι το κοτόπουλο. Ρίχνω την ντομάτα, το αλάτι- πιπέρι, την κανέλα,τη ζάχαρη και το ζεστό νερό κι ανακατεύω απαλά. Σκεπάζω το σκεύος κι αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει.
4. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, σβήνω την φωτιά και προσθέτω φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό.
5. Όση ώρα μαγειρεύεται η σάλτσα, ετοιμάζω τα ζυμαρικά. Τα προσθέτω σε αλατισμένο νερό και τα βράζω al dente.
Είναι προτιμότερο τα ζυμαρικά να «κρατάνε» κάπως, καθώς το μαγείρεμα τους θα συνεχιστεί και στον φούρνο.
6. Σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος ρίχνω μια δυο κουταλιές από την σάλτσα, προσθέτω τη μισή ποσότητα των ζυμαρικών, καλύπτω με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζω με την μισή ποσότητα των τριμμένων τυριών.
7. Συνεχίζω απλώνοντας την υπόλοιπη ποσότητα ζυμαρικών, πασπαλίζω με την υπόλοιπη ποσότητα τυριών και στο τέλος προσθέτω την τριμμένη μοτσαρέλα.
8. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170, μέχρι τα τυριά να λιώσουν και να αποκτήσουν μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
Mamatsita