Συνταγή για μπισκότα φυστικοβούτυρου με κομματάκια σοκολάτας (vid)
Αν σου αρέσει το φυστικοβούτυρο, τότε σίγουρα θα σου αρέσουν κι αυτά τα μπισκότα.
Είναι πανεύκολα, αφράτα, με αυτή την ευχάριστη, διακριτική γεύση του φυστικοβούτυρου που ταιριάζει απόλυτα με τα κομματάκια σοκολάτας.
Χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά ψήσιμο και η ζύμη τους μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα, να φυλαχτεί στο ψυγείο και να κοπεί την επόμενη.
Και μέχρι τα παιδιά να ντυθούν και να ετοιμαστούν για το σχολείο, αυτά να ψήνονται και να προσφερθούν ζεστά ζεστά στο πρωινό συνοδεία ενός ποτηριού γάλατος.
Φυσικά και μπορούν να μπουν στην τσάντα ως σχολικό κολατσιό!
Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη συνταγή γιατί πραγματικά δεν ξέρω κανένα παιδί (μικρό ή μεγάλο) που τα δοκίμασε και δεν ξετρελάθηκε.
Παρακολούθησε το βίντεο και δες πόσο εύκολη συνταγή είναι:
Υλικά
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 κούπας φυστικοβούτυρο απαλό
1/2 κ.γλ. βανίλια
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
30 γρ. άχνη
1/2 κ.γλ. αλάτι
3/4 κούπας σταγόνες σοκολάτας
Διάβασε πως γίνονται τα πανεύκολα μπισκότα φυστικοβούτυρου με κομματάκια σοκολάτας
- Ρίχνω σ’ ένα βαθύ μπολ όλα τα στερεά. Δηλαδή αλεύρι, άχνη και αλάτι και τ’ ανακατεύω ελαφρά.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπώ το βούτυρο* μαζί με το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια.
- Τα χτυπώ για μερικά λεπτά ή μέχρι να πάρω ένα απαλό, κρεμώδες μείγμα.
- Στη συνέχεια και με το μίξερ ανοιχτό, προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύω μέχρι να δέσει η ζύμη.
- Στη συνέχεια προσθέτω τα κομματάκια σοκολάτας και συνεχίζω το ανακάτεμα για λιγότερο από 1 λεπτό.
- Αφαιρώ τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την πλάθω σε ρολό και την τυλίγω σε αντικολλητικό χαρτί**.
- Τοποθετώ τη ζύμη στο ψυγείο***για μία ώρα περίπου.
- Στη συνέχεια ξετυλίγω τη ζύμη και κόβω σε μπισκότα 1,5 με 2 περίπου εκατοστά με κοφτερό αλλά με δίχως δόντια μαχαίρι.
- Τοποθετώ τα μπισκότα στο ρηχό ταψί του φούρνου στο οποίο έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12-14 λεπτά περίπου.
- Όταν τα μπισκότα είναι έτοιμα τα μεταφέρω σε μια σχαρίτσα για να κρυώσουν.
Σημειώσεις
*Προσοχή στο βούτυρο. Θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι κρύο για να βοηθήσει έτσι πιο εύκολα στο πλάσιμο της ζύμης.
** Αν κατά το πλάσιμο η ζύμη δείχνει σα να σπάει, συνέχισε να την δουλεύεις με τα χέρια μέχρι να μαλακώσει και να σχηματίζεται εύκολα σε ρολό.
*** Αν αφήσεις τη ζύμη στο ψυγείο από την προηγούμενη, άφησε την εκτός για μερικά λεπτά (15 περίπου) πριν την κόψεις σε μπισκότα.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Με αγάπη
Mamatsita