Συνταγή για λιγκουίνι ολικής άλεσης με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας (vid)
Το έχουμε ξαναπεί. Στις μακαρονάδες δεν υπάρχει περιορισμός. Υπάρχει φαντασία.
Έχω ξαναφτιάξει μακαρονάδα με κολοκύθα. Τότε είχα χρησιμοποιήσει υπέροχες ταλιατέλες με αυγά. Είχα λάβει αρκετά μηνύματα από εσάς, ζητώντας μου να γυρίσω σε βίντεο την συγκεκριμένη συνταγή.
Αυτή τη φορά πρόσθεσα ακόμα περισσότερες φυτικές ίνες στη συνταγή, χρησιμοποιώντας λιγκουίνι ολικής άλεσης.Μα πραγματικά είναι τόοοοσο νόστιμα!!!
Αν είσαι λάτρης της κολοκύθας, όπως εγώ, μην περιορίζεσαι μόνο στην γεύση της ως πίτα.
Κι αφού είσαι σίγουρα κι εσύ «μακαρονάς», δοκίμασε κι αυτή την συνταγή.
Μια μακαρονάδα γεμάτη φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, χαμηλή σε θερμίδες, υπέροχη γεύση κι έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά. Είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει !
Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι ολικής άλεσης
- 2- 3 κ σ ελαιόλαδο
- 20-25 γρ βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 γρ κολοκύθα
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 500 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1½ κ. γλ. θυμάρι
- 200 γρ. κρέμα τυριού light
Διάβασε και δες πώς γίνονται τα λιγκουίνι σε κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας
- Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος βάζω το βούτυρο να λιώσει και το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρω εκεί το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Μόλις το κρεμμύδι γυαλίσει, βάζω μέσα την κολοκύθα την οποία έχω καθαρίσει από την φλούδα και έχω κόψει σε κομμάτια μεγέθους ενός καρυδιού και την σοτάρω για 2-3 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτω το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτω και τον ζεστό ζωμό λαχανικών.
- Προσθέτω το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το θυμάρι. Σκεπάζω το σκεύος, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Στο μεταξύ σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα λιγκουίνι και τα βράζω al dente.
- Παράλληλα κι αφού η κολοκύθα έχει μαλακώσει, σβήνω την φωτιά και την πολτοποιώ με την ράβδο χειρός.
Σε περίπτωση που δεν έχεις ράβδο χειρός, πολτοποίησε με το εργαλείο του πουρέ.
Αν δεν έχεις ούτε αυτό, μετέφερε την κολοκύθα σε έναν πολυκόφτη και πολτοποίησε την εκεί. - Προσθέτω στην κολοκύθα την κρέμα τυριού κι ανακατεύω να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
- Μεταφέρω τα ζυμαρικά πιρουνιά πιρουνιά από την κατσαρόλα τους στην σάλτσα, παίρνοντας μαζί και από το νεράκι τους και τα ανακατεύω πολύ καλά.
- Σερβίρω την μακαρονάδα με τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Με αγάπη
Mamatsita
#MageirevoEpohes