Συνταγή για να φτιάξετε λινγκουίνι ολικής άλεσης με ανθότυρο & σπανάκι (vid)
Χρειάζονται μόλις μερικά λεπτά για να ετοιμαστεί αυτή η συνταγή.
Μια υπέροχη, πανεύκολη μακαρονάδα σε μια κρεμώδη σάλτσα από ανθότυρο, με σπανάκι και Λινγκουίνι ολικής άλεσης.
Τα λινγκουίνι ολικής άλεσης είναι γεμάτα φυτικές ίνες. Παρόλα αυτά πρόσθεσα στη συνταγή και σπανάκι, για να έχω και λίγο πράσινο στο πιάτο.
Αν όμως δεν έχεις σπανάκι ή δεν το προτιμάς, αλλά θέλεις κι εσύ λίγο πράσινο στο πιάτο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπρόκολο, κόβοντας το σε μικρά μπουκετάκια και να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία βρασμού όπως σου δείχνω στο βίντεο με το σπανάκι.
Σε περίπτωση που δεν έχεις φρέσκο σπανάκι (ή μπρόκολο), φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένο.
Όπως κάθε μακαρονάδα, έτσι κι αυτή μπορεί να έχει αρκετές προσθήκες. Για παράδειγμα, η προσθήκη κοτόπουλου (σε μπουκίτσες ή σε φιλέτο το οποίο ψήνεις σε αντικολλητικό σκεύος και μετά προσθέτεις στην σάλτσα) θα δώσει ακόμα περισσότερη γεύση και πρωτεΐνη στο πιάτο σου.
Υλικά
- 500 γρ. λινγκουίνι ολικής άλεσης
- 300 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 3 – 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κούπα γάλα
- 300 γρ. ανθότυρο
- 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι – πιπέρι
Δείτε πώς θα το φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί:
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Με αγάπη
Mamatsita