Πανεύκολη συνταγή για κρεμώδη μανιτάρια με σκόρδο και θυμάρι & 3 τρόποι για να τα απολαύσεις (pics)
Τα κρεμώδη μανιτάρια με σκόρδο και θυμάρι, γίνονται υπέροχη σάλτσα για μακαρονάδα.
Τα μανιτάρια μου αρέσουν πολύ!!!
Αυτή η συνταγή που σου δείχνω εδώ χρειάζεται μόλις 15 λεπτά.
Απλωμένα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί γίνονται ένα γρήγορο γεύμα και προσθέτοντας τα σε αυτό το σπιτικό burger που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου (από μπιφτέκια που μπορεί να σου περίσσεψαν), δίνουν ακόμη περισσότερη νοστιμιά.
Υλικά
2 x 400 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα σε άλμη
4 κ.σ ελαιόλαδο
25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι – πιπέρι
50 ml λευκό ξηρό κρασί
1 ½ κ. γλ. θυμάρι
½ κ. γλ. ρίγανη
70 γρ. κρέμα τυριού
Διάβασε πως γίνονται τα κρεμώδη μανιτάρια
- Ανοίγω τις συσκευασίες των μανιταριών και τα στραγγίζω από την άλμη τους.
- Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνω το ελαιόλαδο και λιώνω το βούτυρο.
- Προσθέτω το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και το σκόρδο και σοτάρω για μερικά λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γυαλίσει.
- Προσθέτω τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 10 περίπου λεπτά.
- Ρίχνω το κρασί κι αφήνω για ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Στη συνέχεια προσθέτω το θυμάρι, τη ρίγανη και την κρέμα τυριού και ανακατεύω απαλά να αποκτήσουν τα μανιτάρια κρεμώδη υφή.
- Σερβίρω τα μανιτάρια ως συνοδευτικό ή με τους 3 παρακάτω τρόπους.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Με αγάπη
Mamatsita