Γεμιστές πιπεριές με τραχανά - Μια διαφορετική συνταγή για γεμιστά
Φαγητό που φωνάζει καλοκαίρι.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τον τραχανά, που τον λατρεύω, τον έχουμε συνδυασμένο, αποκλειστικά και μόνο με χειμώνα και σούπα.
Όπως επίσης δεν κατάλαβα, γιατί άργησα τόσο πολύ να κάνω γεμιστά με τραχανά!!!Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια με τα κλασσικά γεμιστά.
Τουλάχιστον, στον τρόπο που τα φτιάχνω εγώ, που είναι ο τρόπος που μου τα έφτιαχνε η μαμά μου .
Δοκίμασε να την φτιάξεις κι εσύ . Είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει.
Υλικά
3 πολύχρωμες πιπεριές
150 γρ γλυκό σταρένιο τραχανά
2 ντομάτες μεσαίες τριμμένες στον τρίφτη
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 μικρό κολοκυθάκι τριμμένο στον τρίφτη
1 μικρή μελιτζάνα τριμμένη στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
50 γρ φέτα θρυμματισμένη
αλάτι – πιπέρι
1/2 κ γλ ζάχαρη
1/4 κούπας ελαιόλαδο
φρεσκοκομμένο βασιλικό
φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Δες πως γίνονται οι γεμιστές πιπεριές με τραχανά
- Ξεκινώ κόβοντας τις πιπεριές στη μέση και αφαιρώντας τα σπόρια τους.
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύω με ένα κουτάλι.
- Γεμίζω τις πιπεριές και όση γέμιση περισσέψει την ρίχνω στο σκεύος που χρησιμοποιώ για ψήσιμο.
- Ραντίζω τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτω μισό ποτήρι νερό στο σκεύος.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 25-30 περίπου λεπτά.
Σημειώσεις:
Χρησιμοποίησα τραχανά γλυκό σταρένιο.Ταίριαξε απόλυτα με τις γεύσεις της πιπεριάς.
Η συνταγή όμως είναι το ίδιο νόστιμη, ακόμα κι αν χρησιμοποιήσεις τραχανά γλυκό ή τραχανά ξινό
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Με αγάπη
Mamatsita