«Κοριτσάκι, θες να γίνουμε φίλες;»

Νίκος Συρίγος

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς πιστεύετε στο κάρμα, στο πεπρωμένο, στο γραφτό της μοίρας… Εγώ δεν πολυπίστευα. 

Όπως δεν πίστευα και στη γυναικεία φιλία. Για τους δικούς μου λόγους. Με διέψευσε και στα δύο η Έλενα. Και μάλιστα νωρίς-νωρίς. Μόλις πήγε στο νηπιαγωγείο. Δηλαδή πριν από 7 χρόνια. Τότε που συναντήθηκε με ένα κοριτσάκι και πριν καλά-καλά μάθει το όνομα της, τής είπε: «Κοριτσάκι, θες να γίνουμε φίλες;». Και έγιναν. Έφτιαξαν μία τέτοια σχέση, που με το πέρασμα του χρόνου, αποδείχτηκε ότι και καρμική είναι αλλά και απ’αυτές που χαρακτηρίζονται από βαθιά, αγνή φιλία… Απ’αυτές που -μέχρι τότε- πίστευα ότι είναι προνόμιο των αντρών. Δεν είναι. Η Έλενα και η Κλειώ, η Κλειώ και η Έλενα, από εκείνη την στιγμή του «κοριτσάκι, θες να γίνουμε φίλες;» μέχρι σήμερα, δεν έχουν αλλάξει ούτε στραβή ματιά. Για την ακρίβεια συνεννοούνται με τα μάτια… Αυτό, το τελευταίο, ίσως και να τις βοήθησε να βγάλουν το Δημοτικό χωρίς… προβλήματα! Δεν θέλω καν να ξέρω τι θα συνέβαινε αν έπρεπε να πουν όσα ήθελαν με… λέξεις, την ώρα του μαθήματος… Θα ήμασταν μέρα-παραμέρα στο σχολείο. Εναλλάξ, η μάνα της κι εγώ. Και της Κλειούς επίσης!

Επτά χρόνια μαζί. Στην ίδια τάξη, στα ίδια θρανία, με τους συμμαθητές μας να κάνουν αστεία που λέει και η Βίσση. Και τις φορές που η μία από τις δύο δεν πήγαινε σχολείο για τον έναν ή τον άλλο λόγο… μαύρα πανιά! Όπως και στην καραντίνα… Δεν πρέπει να υπήρχαν πιο «πικραμένα» παιδιά που δεν είχαν σχολείο. Άρα η Έλενα δεν είχε… Κλειώ και η Κλειώ δεν είχε Έλενα! Δράμα-δραμάτων… Μας έφαγε το Viber και οι βίντεοκλησεις. Πάλι καλά…

Όταν δε, τελείωσαν οι διακοπές του καλοκαιριού και επιστρέψαμε άπαντες στη βάση μας, στις 6 το πρωί ήρθαμε από τα Χανιά και στις 12 ήμασταν κάτω από το σπίτι της Κλειούς για τα «Καλό χειμώνα!»… Βαθιά αγάπη, άδολη. Απ’αυτές που εύχεσαι να έχουν όλοι οι άνθρωποι. Πόσο μάλλον δε τα παιδιά σου…

Εδώ και μερικές μέρες, η Έλενα και η Κλειώ, είναι πια μαθήτριες του Γυμνασίου. Ναι… Εκεί που τα παιδιά χωρίζονται αλφαβητικά. Και δυστυχώς η απόσταση ανάμεσα στο «Σ» και στο «Π» αποδείχτηκε η μόνη ικανή να τις χωρίσει! Κι ας είναι ένα «Ρ» δρόμος…

Από τις 14 του Σεπτέμβρη και μετά, η Έλενα πρέπει να συνηθίσει ότι στην τάξη δεν θα έχει δίπλα της την Κλειώ και η Κλειώ την Έλενα… Και όχι μόνο στην τάξη. Βλέπεις, λόγω κορονοϊού, τα τμήματα της Α’ Γυμνασίου βγαίνουν διάλλειμα με… δακτύλιο. Μία τα μονά, μία τα ζυγά… Ταμπλάς. Να μην είναι μαζί στο μάθημα, να μην είναι ούτε στο διάλλειμα; Συμφορά… Λένε ότι οι φιλίες δοκιμάζονται στα δύσκολα. Και τα πρώτα «δύσκολα» για την Κλειώ και την Έλενα, ήρθαν τώρα! Θαρρώ πιο μεγάλη είναι η δική μου ανησυχία παρά η δική τους… Αυτές δεν παίρνουν χαμπάρι! Ή τουλάχιστον δεν το δείχνουν… Γυναίκες…

Ίσως γι’αυτό δεν άφησαν τους μπαμπάδες να πάνε στη Διευθύντρια να διεκδικήσουν το δίκαιο, το σωστό! Να πάει το «Π» με το «Σ» μαζί στο ίδιο τμήμα! «Τι ψυχή έχει ένα Ρ κυρ-Διευθύντρια μου;»…

Νίκος Συρίγος
Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved