Ένα νόστιμο και υγιεινό κολατσιό για τα παιδιά που θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.
Τα καλύτερα muffin με αβοκάντο είναι αυτά και είναι ιδανικά όχι μόνο για κολατσιό στο σχολείο, αλλά για πρωινό, δεκατιανό ή απογευματινό σνακ.
Εντάξει, είμαι λάτρης του αβοκάντο από τη στιγμή που το δοκίμασα για πρώτη φορά. Το λατρεύει επίσης και η 13χρονη κόρη μου. Της αρέσει σκέτο, με λάιμ, σε σαλάτες, σε smoothies ή ως γουακαμόλε.
Πάντα υπάρχουν στην κουζίνα μου και πάντα ψάχνω νέους τρόπους για να τα εντάξω μέσα στο διατροφικό μας πρόγραμμα. Πρόσφατα ανακάλυψα αυτή εδώ τη συνταγή στο withblast.net, τη δοκίμασα και πραγματικά τη λάτρεψα.
Αν αναρωτιέστε τι γεύση έχουν -γλυκιά ή αλμυρή- αφήστε με να σας πω ότι έχουν γλυκιά γεύση και είναι σούπερ υγιεινά.
Δείτε τη συνταγή παρακάτω και δοκιμάστε τη και εσείς. Αν σας αρέσουν τα αβοκάντο, σίγουρα θα τη λατρέψετε.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 20'
Υλικά
- 3 κούπες αλεύρι
- 1 κ.τ.γ. αλάτι
- 1 κ.τ.σ. Baking Powder
- 1 κούπα ζάχαρη
- ½ κούπα ανάλατο μαλακό βούτυρο
- 2 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα λιωμένα με ένα πιρούνι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κούπα γάλα
- 2 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
Βήματα
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
-
Βουτυρώστε τις θήκες για muffin.
-
Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το αλάτι, το Baking Powder, τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
-
Προσθέστε το βούτυρο και δημιουργήστε τρίμματα (crumble).
-
Σε ένα μπλέντερ βάλτε τα αβοκάντο, τα αυγά, το γάλα και το χυμό λεμονιού. Μπλεντάρετε μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.
-
Ρίξτε το μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και το βούτυρο.
-
Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Γεμίστε με το μείγμα τα 2/3 των θηκών για muffin και ψήστε για 25-30 λεπτά.
-
Αφαιρέστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.