Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο για το σχολικό έτος 2024-2025

Μία εβδομάδα έμεινε για να ανοίξουν τα σχολεία!

Μαργαρίτα Νικολάου
Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο για το σχολικό έτος 2024-2025
Bigstock

Μπορεί τα παιδιά να μην θέλουν να ακούνε κατά την περίοδο του καλοκαιριού τη λέξη «σχολείο» όμως οι περισσότεροι γονείς ήδη ψάχνουν για την ημερομηνία που τα βλαστάρια τους θα επιστρέψουν στο κανονικό τους πρόγραμμα. Όπου πρόγραμμα βάλτε το χειμερινό πρόγραμμα με το σχολείο, τις δραστηριότητες, τα φροντιστήρια και όλα όσα συνοδεύουν τη σχολική χρονιά.

Πότε ξεκινούν οι παιδικοί σταθμοί

Πότε ανοίγουν τα σχολεία;

Οι θερινές διακοπές τελείωσαν και είναι λίγοι εκείνοι που απολαμβάνουν ακόμη τις τελευταίες βουτιές, πριν μπουν ξανά σε πρόγραμμα.

To ποτό που θα βοηθήσει τις μαμάδες να τα βγάλουν πέρα τις καλοκαιρινές μέρες χωρίς σχολείο

Οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2024 στα σχολεία και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά για τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια.

paidia-arrosta-sxoleio.jpg

Ολοήμερο - Τι να γνωρίζετε για τις εκπρόθεσμες εγγραφές

Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους, απαιτείται η γραπτή έγκριση του/της οικείου/ας Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει και το Υπουργείο Παιδείας, οι εγγραφές για το ολοήμερο πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2024-2025 πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου. Ωστόσο, αν δεν έχετε προλάβει να εγγράψετε το παιδί σας τότε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο του παιδιού σας για να δείτε αν υπάρχει δυνατότητα εγγραφής τον Σεπτέμβριο. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Έντυπο ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Έντυπο ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Αλλαγή σχολείου - Τι δικαιολογητικά χρειάζονται

Αν για οποιονδήποτε λόγο θέλετε να αλλάξετε σχολείο στο παιδί σας, οι μετεγγραφές των μαθητών/μαθητριών γίνονται σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 8 του ΠΔ 79/ 2017 (Α΄ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α’ 25). Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α’ 25) αιτήσεις μετεγγραφής γίνονται δεκτές μέχρι την 30η Απριλίου του εκάστοτε σχολικού έτους.

Ωστόσο αν θέλετε να προβείτε σε μεταγραφή του παιδιού σας σε νέο σχολείο λόγω μετακόμισης, όπως αναφέρεται και στο gov.gr θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τα εξής βήματα και να προσκομίσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση Μεταγραφής: Συμπληρώστε την αίτηση μεταγραφής που θα σας δώσει το νέο σχολείο.
  2. Βεβαίωση Φοίτησης: Από το προηγούμενο σχολείο, θα χρειαστείτε μια βεβαίωση φοίτησης που να αναφέρει τις τάξεις που έχει παρακολουθήσει το παιδί σας.
  3. Απολυτήριο: Εάν το παιδί σας έχει ολοκληρώσει κάποια τάξη, θα χρειαστείτε το απολυτήριο της τελευταίας τάξης που ολοκλήρωσε.
  4. Πιστοποιητικό Γέννησης: Ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησης του παιδιού.
  5. Αποδεικτικό Διεύθυνσης: Ένα έγγραφο που να αποδεικνύει τη νέα διεύθυνση κατοικίας σας, όπως λογαριασμός ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο.
  6. Ιατρική Βεβαίωση: Ενδεχομένως να χρειαστείτε και μια ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο.
  7. ΑΜΚΑ: Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του παιδιού.
  8. Φωτογραφίες: Μερικές σχολικές φωτογραφίες του παιδιού.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το νέο σχολείο ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

*πρώτη δημοσίευση 06/07/2024 - ανανεώθηκε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved